• Τράπεζες

    Παύλος Μυλωνάς (Εθνική Τράπεζα): Η κρίση θα επιφέρει διαρθρωτικές αλλαγές στην οικονομία

    Εθνική Τράπεζα 2.0: Το σχέδιο της Εθνικής Τράπεζας για το Ταμείο Ανάκαμψης - Στα 6 δισ. ευρώ η ελάχιστη χρηματοδότηση

    Παύλος Μυλωνάς, CEO Εθνικής Τράπεζας


    Οι τράπεζες θα πρέπει να διαδραματίσουν έναν κρίσιμο ρόλο στη στήριξη των πελατών τους σημειώνει ο CEO της ΕΤΕ κ. Παύλος Μυλωνάς, τώρα που η οικονομία ανοίγει ξανά. Και η Εθνική Τράπεζα θα εκπληρώσει τον ιστορικό της ρόλο της σ΄ αυτήν την εθνική προσπάθεια.

    Σε ότι αφορά το μέλλον, παρά την πρωτοφανή αβεβαιότητα, ορισμένα θέματα διαφαίνονται ξεκάθαρα, υπογραμμίζει ο επικεφαλής της ΕΤΕ,

    Πρώτον, η ψηφιακή τραπεζική εξελίσσεται ραγδαία.

    Δεύτερον, θα εμφανιστεί, μεταξύ άλλων, ένα νέο, πιο αποτελεσματικό λειτουργικό μοντέλο για τις εταιρείες και ειδικότερα τις τράπεζες.

    Τρίτον, η κρίση θα επιφέρει διαρθρωτικές αλλαγές στην οικονομία, τις οποίες θα αξιοποιήσουν όσοι επιδείξουν τη απαιτούμενη ευελιξία και ικανότητα.

    Αναφορικά με το άνοιγμα της οικονομίας ο κ. Μυλωνάς σημειώνει πως: Η δεύτερη φάση θα είναι ακόμα πιο σύνθετη από την πρώτη, καθώς η αγορά θα δοκιμάσει ένα νέο λειτουργικό μοντέλο. Σε αυτό το περιβάλλον, οι οικονομικοί παράγοντες καλούνται να επωμιστούν σημαντικούς κινδύνους, ενώ οι τράπεζες θα πρέπει να διαδραματίσουν έναν κρίσιμο ρόλο στη στήριξη των πελατών τους».

    Η ΕΤΕ έχει δεσμευτεί να στηρίζει τους πελάτες Επιχειρηματικής και Λιανικής Τραπεζικής της Τράπεζας ώστε να ανταπεξέλθουν επιτυχώς στην τρέχουσα περίοδο έντονης αβεβαιότητας, παρέχοντας την απαραίτητη ρευστότητα μέσω τόσο της διευκόλυνσης καταβολής οφειλών, όσο και της χρηματοδότησης κεφαλαίου κίνησης, σε συνδυασμό με τη σημαντική δέσμη μέτρων της Κυβέρνησης, τονίζει ο κ. Μυλωνάς.

    Ιδιαίτερη αναφορά κάνει και στην πορεία μετασχηματισμού της ΕΤΕ, που αποτελεί ένα επιπρόσθετο σημαντικό συγκριτικό πλεονέκτημα. Αυτό επιβεβαιώνεται από τις αλλαγές που έχουν συντελεστεί στην Τράπεζα κατά τα τελευταία 2 χρόνια, καθώς και από την επιτυχή ανταπόκρισή μας στην κρίση των τελευταίων 3 μηνών, καθώς δημιουργήσαμε ένα ασφαλές λειτουργικό μοντέλο εξ αποστάσεως εργασίας, ενώ ταυτόχρονα συνεχίσαμε να εξυπηρετούμε αποτελεσματικά τους πελάτες μας, μεταξύ άλλων, μέσω της ευρείας προσφοράς ψηφιακών δυνατοτήτων εξυπηρέτησης τραπεζικών υπηρεσιών. Η ΕΤΕ θα συνεχίσει να αντιμετωπίζει με επιτυχία τις επερχόμενες προκλήσεις, εκπληρώνοντας τον ιστορικό της ρόλο σε αυτήν την εθνική προσπάθεια.»



    ΣΧΟΛΙΑ