ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ακίνητα: Από 500.000 έως πάνω από 10 εκατ. ευρώ οι μονοκατοικίες στην Κηφισιά – Οι τιμές ανά περιοχή
Με βάση τα διαθέσιμα προσωρινά στοιχεία, η Τράπεζα της Ελλάδος εκτιμά ότι το δ΄ τρίμηνο του 2025 οι τιμές των διαμερισμάτων (σε ονομαστικούς όρους) ήταν κατά μέσο όρο αυξημένες κατά 7,6% σε σύγκριση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2024. Για το 2025, οι τιμές των διαμερισμάτων αυξήθηκαν με μέσο ετήσιο ρυθμό 7,8%, έναντι αύξησης 9,1% το 2024.
Πιο αναλυτικά, όπως αναφέρει η ΤτΕ, η αύξηση των τιμών το δ΄ τρίμηνο του 2025 σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2024 ήταν 7,4% για τα νέα διαμερίσματα, δηλ. ηλικίας έως 5 ετών, και 7,8% για τα παλαιά, δηλ. ηλικίας άνω των 5 ετών. Για το 2025, ο μέσος ετήσιος ρυθμός αύξησης των τιμών για τα νέα διαμερίσματα ήταν 7,4%, έναντι ρυθμού αύξησης 10,2% το 2024, ενώ ο μέσος ετήσιος ρυθμός αύξησης για τα παλαιά διαμερίσματα ήταν 8,1% το 2025, έναντι αύξησης 8,4% το 2024.
Από την ανάλυση των στοιχείων κατά γεωγραφική περιοχή προκύπτει ότι η αύξηση των τιμών των διαμερισμάτων το δ΄ τρίμηνο του 2025 σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2024 ήταν 5,9% στην Αθήνα, 8,0% στη Θεσσαλονίκη, 10,5% στις άλλες μεγάλες πόλεις και 8,6% στις λοιπές περιοχές της χώρας. Για το σύνολο του 2025, η αύξηση των τιμών στις ίδιες περιοχές σε σχέση με το 2024 ήταν 6,2%, 9,6%, 9,8% και 8,8% αντίστοιχα.
Τέλος, για το σύνολο των αστικών περιοχών της χώρας, το δ΄ τρίμηνο του 2025 οι τιμές των διαμερισμάτων ήταν κατά μέσο όρο αυξημένες κατά 7,3% σε σύγκριση με το δ΄ τρίμηνο του 2024, ενώ για το 2025 η μέση ετήσια αύξηση διαμορφώθηκε στο 7,5%.

Διαβάστε επίσης
Energean: Παραμένει η προσωρινή αναστολή της παραγωγής στο Ισραήλ – To μήνυμα Ρήγα
Πετρέλαιο και φυσικό αέριο παγιδεύουν στα Στενά του Ορμούζ και τον ίδιο τον Τραμπ
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Κικίλιας στα 90 χρόνια του ΝΕΕ: «Η Ελλάδα κερδίζει διεθνή εμβέλεια από τη Ναυτιλία»
- Αεροπορικές: Εκτιμούν πτώση της ζήτησης για ταξίδια – Πληθωρισμός και κόστος καυσίμων φέρνουν «κόψιμο» 6 εκατ. θέσεων το χειμώνα
- Άνοιξε η αυλαία του ετήσιου τακτικού συνεδρίου της ΚΕΔΕ – Παρουσία Μητσοτάκη η πρώτη μέρα
- Aegean: Η ανακοίνωση για τις αναγκαστικές προσγειώσεις μετά τις απειλές για βόμβα σε δύο πτήσεις
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.