• Τράπεζες

    «Πακέτο» για Εμφιετζόγλου, Αγούδημο, Ακκά κ.α. – Στο «ηλεκτρονικό σφυρί» πλοία, βίλες και εργοστάσια

    πλειστηριασμοί


    Περιουσιακά στοιχεία ισχυρών, άλλοτε, ονομάτων της επιχειρηματικής ζωής της χώρας, όπως είναι ο Πρόδρομος Εμφιετζόγλου, η οικογένεια Αγούδημου και η οικογένεια Ακκά, περιλάμβαναν οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί που ήταν προγραμματισμένοι για σήμερα, Τετάρτη 6 Ιουνίου.

    Στο ηλεκτρονικό «σφυρί» βγαίνουν πλοία, ιστορικές βιομηχανίες, πολυτελείς βίλες, αγροκτήματα και ακίνητα, μέχρι και ο τεχνικός εξοπλισμός μεγάλου ραδιοφωνικού σταθμού!

    Στο σφυρί, με επισπεύδουσα την Alpha Bank, για οφειλή 712.130 ευρώ βγαίνει το πολιτιστικό κέντρο που είχε δημιουργήσει ο Πρόδρομος Εμφιετζόγλου στο Ν. Φάληρο, ο οποίος μεσουράνησε την προηγούμενη δεκαετία με τη Μηχανική. Πρόκειται για οικόπεδο 466 τμ περίπου μέσα στο οποίο υπάρχει κτίριο με υπόγειο, ισόγειο και α’ όροφο καθώς και τρεις θέσεις πάρκινγκ στη διασταύρωση των οδών Καραϊσκάκη και Λ. Ειρήνης 35, λίγα μέτρα απ’ το σταθμό του ΗΣΑΠ. Ως τιμή πρώτης προσφοράς ορίστηκαν οι 800.000 ευρώ.

    Την ίδια ώρα, η Alpha Bank βγάζει στο σφυρί και μία απ’ τις μεγάλες εταιρείες υφαντουργίας της χώρας, την Ελληνική Υφαντουργία της οικογένειας Ακκά.

    Σήμερα είναι προγραμματισμένοι δύο πλειστηριασμοί που αφορούν την ακίνητη περιουσία αλλά και τα κινητά περιουσιακά στοιχεία της εταιρείας στα Γιαννιτσά.

    Η τιμή πρώτης προσφοράς για το σύμπλεγμα της ακίνητης περιουσίας του εργοστασίου προσδιορίσθηκε στα 4,45 εκατ. ευρώ και η αντίστοιχη για τα κινητά περιουσιακά στοιχεία στα 3 εκατ. περίπου.

    Το πολυώροφο κτίριο της οικογένειας Αγούδημου και το τριώροφο της Καρούζος στο Κολωνάκι

    Για χρέη προς την Alpha Bank βγαίνουν σε πλειστηριασμό σήμερα και τα ακίνητα των παιδιών του Γεράσιμου Αγούδημου στη Γλυφάδα.

    Πρόκειται για ένα πολυώροφο κτίριο επί της Λ. Μεταξά 52, του οποίου την επικαρπία έχει η σύζυγος του πρόσφατα αποθανόντος εφοπλιστή, Ανθή Μαρία, και την ψιλή κυριότητα η κόρη του Αλκμήνη.

    Το ποσό της οφειλής για το οποίο η Alpha Bank εκκίνησε τη διαδικασία του πλειστηριασμού φθάνει τα 4,48 εκατ. ευρώ.

    Η πολυώροφη οικοδομή αποτελείται από δύο υπόγεια – γκαράζ, ισόγειο, τρεις ορόφους καθώς και δώμα. Λειτουργούν σε αυτό καταστήματα και γραφεία. Το οικόπεδο φθάνει τα 1.149 τ.μ. Τιμή πρώτης προσφοράς ορίστηκαν οι 442.000 ευρώ για το δικαίωμα της επικαρπίας και 1.77 εκατ. ευρώ για το δικαίωμα της ψιλής κυριότητας.

    Επίσης σήμερα η Alpha Bank προχωρά στην εκποίηση τριώροφου ακινήτου στο Κολωνάκι της Καρούζος 4 ΚΑΠΠΑ Ειδών Ένδυσης διενεργώντας συνολικά 14 πλειστηριασμούς από τους οποίους υπάρχουν απαιτήσεις από 3.000 ευρώ που αφορούν αποθήκες και φθάνουν μέχρι τις 302.000 ευρώ για διαμέρισμα στο ίδιο ακίνητο. Η συνολική αξία του ακινήτου που βγαίνει στον σφυρί ξεπερνά το 1,1 εκατ. ευρώ.

    Από το ηλεκτρονικό σφυρί περνούν και τρεις αγροί της ΣΑΟΣ Ανώνυμη Ναυτιλιακή Εταιρεία του Φώτη Μανούση. Οι αγροί βρίσκονται στον δήμο Θέρμης της Θεσσαλονίκης. Επισπεύδουσα είναι η Eurobank, η οποία φιλοδοξεί να αντλήσει τουλάχιστον 1,16 εκατ. ευρώ. Συγκεκριμένα ως τιμή πρώτης προσφοράς για τα τρία ακίνητα προσδιορίστηκαν τα 346.000, 540.000 και 278.000 ευρώ περίπου αντίστοιχα.

    Η βίλα της οικογένειας Πρωτόπαπα και ο τεχνικός εξοπλισμός του Βήμα FM

    Πέρα από τις τράπεζες, στο σφυρί βγαίνουν και σημαντικά περιουσιακά στοιχεία για διαφορές μεταξύ ιδιωτών.

    Μεταξύ αυτών, είναι η βίλα με πισίνα του Αθανάσιου Πρωτόπαπα στο Κεφαλάρι της Κηφισιάς, με τιμή αρχικής προσφοράς που υπερβαίνει τα 1,9 εκατ. ευρώ, μετά την πολύχρονη δικαστική διαμάχη του επιχειρηματία και της Αθηνά ΑΤΕ (υπό απορρόφηση από την J&P ΑΒΑΞ) που είναι και η επισπεύδουσα.

    Πρόκειται για οικόπεδο 1.700 τ.μ. που φιλοξενεί οικοδομή – μονοκατοικία (υπόγειο, ισόγειο, α’ όροφος) με πισίνα.

    Η δικαστική διαμάχη ξεκίνησε λίγο μετά την εξαγορά από την Αθηνά ΑΤΕ της Τεχνικής Ένωσης, της εταιρείας που είχε ιδρύσει η οικογένεια Πρωτόπαπα. Η εταιρεία διαπίστωσε ότι Τεχνική Ένωση είχε μεγάλη «μαύρη τρύπα» και ότι την είχε εξαγοράσει με πλασματικά οικονομικά μεγέθη.

    Παράλληλα, σε πλειστηριασμό βγαίνει και ο τεχνικός εξοπλισμός του ραδιοσταθμού ΒΗΜΑ FM.

    Τιμή πρώτης προσφοράς για το σύνολο του εξοπλισμού προσδιορίσθηκαν οι 235.850 ευρώ. Το ποσό της οφειλής για το οποίο έγινε η κατάσχεση φθάνει τα 136.000 ευρώ περίπου. Επισπεύδων είναι ιδιώτης, εργαζόμενος στην επιχείρηση.

    Και πλοία στο «ηλεκτρονικό σφυρί»

    Στο ηλεκτρονικό σφυρί βγαίνουν και δύο τάνκερ, ένα πλοίο μεταφοράς ξηρού φορτίου καθώς και ένα mega-yacht.

    Μεταξύ αυτών, το επιβατηγό-οχηματογωγό «Θεόφιλος» έχει γράψει τη δική του ιστορία στο Αιγαίο.

    Σήμερα το πλοίο, που ανήκει στη ΝΕΛ, εκπλειστηριάζεται με επισπεύδουσα την Εθνική Τράπεζα και τιμή πρώτης προσφοράς τα 1,9 εκατ. ευρώ. Η απαίτηση της τράπεζας είναι λίγο πάνω από το 1 εκατ. ευρώ.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

    Έχει Πακέτο: Επτά πλειστηριασμοί για τον Γιάννη Ακκά

    Πρόδρομος Εμφιετζόγλου: Στο σφυρί η κατοικία-μουσείο στα Ανάβρυτα

    Στο σφυρί η μυθική μπουτίκ του Καρούζου

    Καταγγελία-κόλαφος από τον Ιωσήφ Λιβανό: Κυβερνητικά στελέχη ζήτησαν μίζα 3,6 εκ. για το «Καρούζος Gate» – Απαντήσεις ζητά η ΝΔ



    ΣΧΟΛΙΑ