• Τράπεζες

  Π. Τζωρτζάκης: Η Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα υποστηρίζει αποδεδειγμένα τους επιχειρηματίες και τις νεοφυείς επιχειρήσεις

  • NewsRoom
  Παντελής Τζωρτζάκης

  Παντελής Τζωρτζάκης


  Ο κ. Τζωρτζάκης αναφέρθηκε επίσης στη μεγαλύτερη μεταρρύθμιση των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων στην ιστορία της σύγχρονης Ελλάδας και το ρόλο που θα διαδραματίσει η καινοτομία στην ενδυνάμωση της αμυντικής τεχνολογίας στη χώρα μας.

  Στην πρώτη θεματική συζήτηση με θέμα “ΜμΕ στην Ελλάδα, καινοτομία και πρόσβαση σε κεφάλαια”, ο κ. Τζωρτζάκης τόνισε τη σημασία δημιουργίας ανταγωνιστικών επιχειρήσεων που θα παρέχουν προϊόντα ή υπηρεσίες που να είναι transformative, και θα προσφέρουν προστιθέμενη αξία και θα μπορούν να προσελκύσουν κεφάλαια από το εξωτερικό.

  Συγχρόνως, σημείωσε πως η Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα-HDB αποδεδειγμένα υποστηρίζει τους επιχειρηματίες και τις νεοφυείς επιχειρήσεις, παρέχοντας τους τους πόρους και την υποστήριξη που χρειάζονται για να πραγματοποιήσουν τις ιδέες τους.

  Στη συζήτηση υπογράμμισε πως θα πρέπει κυρίως να δημιουργηθεί ένα οικοσύστημα που θα καλλιεργεί τη δημιουργικότητα, θα ανταμείβει την ανάληψη κινδύνων και θα καλλιεργεί τη συνεργασία μεταξύ κλάδων και τομέων, επενδύοντας στην εκπαίδευση και στην ανάπτυξη δεξιοτήτων (Upskilling and Reskilling).

  Στο πάνελ με θέμα “innovation imperative: the future of defense technology”, ο κ. Τζωρτζάκης ανέλυσε το ρόλο που θα διαδραματίσει το νέο οικοσύστημα που θα δημιουργηθεί (το Ελληνικό Κέντρο Αμυντικής Έρευνας και Ανάπτυξης Καινοτομίας) για τη στήριξη της Έρευνας και Ανάπτυξης με έμφαση στη διττή-στρατιωτική και πολιτική-χρήση και τη διασύνδεση των αναγκών των ενόπλων δυνάμεων με την ανάπτυξη της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας και την επιστημονική έρευνα.

  Όπως τόνισε, ο νέος φορέας αποσκοπεί στην αποτελεσματικότερη κινητοποίηση όλων των διαθέσιμων πόρων (ιδιωτικών και δημόσιων) από εγχώριες αλλά και εξωτερικές πηγές χρηματοδότησης. Κεντρικός στόχος είναι η διασύνδεση των μερών του ελληνικού οικοσυστήματος καινοτομίας δημιουργώντας θεματικά clusters με τη συμμετοχή νεοφυών επιχειρήσεων, επενδυτικών κεφαλαίων, ερευνητικών φορέων (Γραφεία μεταφοράς τεχνολογίας), και της αμυντικής βιομηχανίας, ώστε η χώρα να εξελιχθεί από πελάτη-καταναλωτή έτοιμων συστημάτων αμυντικής τεχνολογίας σε παραγωγό.

  Διαβάστε επίσης

  UBS: Αντιμέτωπη με έως και $25 δισ. αύξηση κεφαλαιακών απαιτήσεων

  Goldman Sachs: Νέες τιμές στόχοι και συστάσεις για τις ελληνικές τράπεζες

  Πώς βλέπουν οι τραπεζίτες την ανάφλεξη στη Μέση Ανατολή – Το δυσμενές σενάριο  ΣΧΟΛΙΑ