• Τράπεζες

    Π. Μυλωνάς (ΕΤΕ) στους αναλυτές: Στις αρχές του 2019 το νέο business plan

    Εθνική Τράπεζα: Στις 30 Ιουλίου η Γενική Συνέλευση - Τα θέματα

    Παύλος Μυλωνάς, CEO της Εθνικής Τράπεζας


    Μείωση των μη εξυπηρετούμενων δανείων κατά 10 δισ. ευρώ έως τα τέλη του 2021 προβλέπουν τα σχέδια της διοίκησης της Εθνικής Τράπεζας, με στόχο να διαμορφωθούν στα 6 δισ. ευρώ. Ο στόχος για μείωση των NPEs κατά 10 δις ευρώ στα τέλη του 2021 θα επιτευχθεί μέσα από πωλήσεις δανείων ύψους 4,6 δισ. ευρώ, ρευστοποιήσεις ύψους 2,5 δισ. ευρώ, έσοδα από ανακτήσεις δανείων 2 δισ. ευρώ, ενώ οι διαγραφές εκτιμώνται στα 500 εκατ. ευρώ. Η διοίκηση της ΕΤΕ, κατά την ενημέρωση των αναλυτών σχετικά με τα οικονομικά αποτελέσματα που ανακοίνωσε για το εννεάμηνο του 2018, ανακοίνωσε πως βρίσκεται σε συζητήσεις με την DG Comp για την επέκταση των χρονικών περιθωρίων για την πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής, εξετάζοντας και το σενάριο της δημόσιας εγγραφής.

    Ερωτηθείς σχετικά με το θέμα του ΛΕΠΕΤΕ ο κ. Μυλωνάς δήλωσε ότι είναι σε συνεννόηση με την κυβέρνηση για την ένταξη των συνταξιούχων στο Επικουρικό Ταμείο του δημοσίου.

    Η διοίκηση της Εθνικής ανακοίνωσε ότι θα θέσει σε εφαρμογή το νέο  business  plan του Ομίλου από τις αρχές του 2019, το οποίο θα περιλαμβάνει σημαντική μείωση του κόστους.

    Παράλληλα, ερωτηθείς σχετικά με το θέμα της Banca Romaneasca, σημείωσε ότι η διαδικασία πώλησης βρίσκεται σε εξέλιξη και αναμένονται οι δεσμευτικές προσφορές πριν το τέλος της χρονιάς.

    Σχετικά με το θέμα που προέκυψε με τα κινέζικα POS η διοίκηση της ΕΤΕ δήλωσε πως αντέδρασε άμεσα και ότι το θέμα είναι πια παρελθόν, σημειώνοντας χαρακτηριστικά πως «το θέμα βρίσκεται πια πίσω μας».

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Εθνική Τράπεζα: Στα 48 εκ. ευρώ τα κέρδη μετά φόρων στο εννεάμηνο του 2018



    ΣΧΟΛΙΑ