• Τράπεζες

    Optima Bank: Στα €6,4 – €7,2 το εύρος της τιμής διάθεσης

    • NewsRoom
    Ο Γιώργος Τανισκίδης πρόεδρος της Optima bank

    Ο Γιώργος Τανισκίδης, Πρόεδρος της Optima bank


    Το εύρος της τιμής διάθεσης των 21 εκατ. μετοχών στο πλαίσιο της δημόσιας προσφοράς για την είσοδο στο Χρηματιστήριο ανακοίνωσε η Optima Bank.

    Το εύρος διαμορφώνεται μεταξύ κατώτατης τιμής 6,4 ευρώ και ανώτατης στα 7,2 ευρώ. 

    Για τον προσδιορισμό του εύρους Τιμής Διάθεσης ακολουθήθηκε η διαδικασία του pre-marketing, ήτοι συνεκτίμηση τόσο των συνθηκών των κεφαλαιαγορών στην Ελλάδα και διεθνώς όσο και της οικονομικής θέσης και των προοπτικών του Ομίλου

    Με βάση την ανώτατη τιμή του ανωτέρω εύρους τα συνολικά έσοδα της Έκδοσης, υπό την παραδοχή της πλήρους κάλυψης αυτής, θα ανέλθουν σε €151.200.000. Σε κάθε περίπτωση, η Τιμή Διάθεσης θα καθοριστεί εντός του προαναφερθέντος εύρους τιμών και θα ανακοινωθεί την Παρασκευή 29.09.2023.

    Η τιμή διάθεσης των Νέων Μετοχών (εφεξής η «Τιμή Διάθεσης») θα καθοριστεί από τους Συντονιστές Κυρίους Αναδόχους, σε συνεργασία με την Τράπεζα, σύμφωνα με το άρθρο 17 του Κανονισμού (ΕΕ) 2017/1129, και θα εγκριθεί από το Διοικητικό Συμβούλιο της Τράπεζας ή από πρόσωπο εξουσιοδοτημένο από το Διοικητικό Συμβούλιο της Τράπεζας, κατ’ εξουσιοδότηση της από 22.03.2023 Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης.

    Η Τιμή Διάθεσης θα καθοριστεί εντός του εύρους Τιμής Διάθεσης, μέσω Ηλεκτρονικού Βιβλίου Προσφορών (εφεξής το «Η.ΒΙ.Π.»). Συγκεκριμένα, η Τιμή Διάθεσης θα καθορισθεί με βάση τις προσφορές που θα υποβάλλουν οι Ειδικοί Επενδυτές εντός του εύρους Τιμής Διάθεσης στο Η.ΒΙ.Π. Η εν λόγω διαδικασία υποβολής προσφορών θα ακολουθηθεί για το μέρος της Δημόσιας Προσφοράς που αφορά τους Ειδικούς Επενδυτές και θα πραγματοποιηθεί ταυτόχρονα με τις εγγραφές των Ιδιωτών Επενδυτών κατά τη Δημόσια Προσφορά. Ταυτόχρονα με τον καθορισμό της Τιμής Διάθεσης, θα αποφασιστεί και η κατανομή των Μετοχών της Δημόσιας Προσφοράς.

    Η Τιμή Διάθεσης θα είναι κοινή για όλους τους επενδυτές, Ειδικούς και Ιδιώτες Επενδυτές, που θα συμμετάσχουν στη διάθεση των Νέων Μετοχών μέσω της Δημόσιας Προσφοράς και Παράλληλης Διάθεσης σε περιορισμένο κύκλο προσώπων, με εξαίρεση τα Μέλη Δ.Σ. της Τράπεζας και τα μέλη της ανώτατης διοίκησης της Τράπεζας (μέλη Εκτελεστικής Επιτροπής), το προσωπικό της Τράπεζας, το προσωπικό των θυγατρικών της και τα μέλη των διοικητικών συμβουλίων αυτών (από κοινού το «Προσωπικό») που θα συμμετέχουν στην Παράλληλη Διάθεση σε περιορισμένο κύκλο προσώπων με τιμή διάθεσης που θα υπολείπεται κατά ποσοστό 10% της Τιμής Διάθεσης.

    Διαβάστε ΕΔΩ ολόκληρη την ανακοίνωση.

    Διαβάστε επίσης:

    Optima bank: Η πρώτη τράπεζα που περνά το κατώφλι του Χρηματιστηρίου μετά από 17 χρόνια

    Εθνική Τράπεζα: Στις αγορές για 400 εκατ. ευρώ με έκδοση ομολόγου Tier 2

    Eurobank: Στόχος χρηματοδοτήσεις €600 εκατ. το 2023-2025 σε επιχειρήσεις της Κρήτης



    ΣΧΟΛΙΑ