• Τράπεζες

    Alpha Bank: Η έκθεση της Νομισματικής Συλλογής σηματοδοτεί την 30ετή παρουσία της τράπεζας στη Ρουμανία

    • NewsRoom


    Το μήνυμα πως οι ισχυροί δεσμοί της Ελλάδας με τη Ρουμανία υπερβαίνουν τις επιχειρηματικές δραστηριότητες και επεκτείνονται και στον πολιτισμό έστειλε η Διοίκηση του Ομίλου Alpha Bank που επισκέφθηκε το Βουκουρέστι με αφορμή τα εγκαίνια της έκθεσης «TWO SIDES OF THE SAME COIN».

    Η έκθεση, την οποία διοργανώνει η Νομισματική Συλλογή της Τράπεζας από κοινού με τη θυγατρική του Ομίλου, Alpha Bank Romania, και την κεντρική τράπεζα της Ρουμανίας Banca Naţională a României (Εθνική Τράπεζα της Ρουμανίας), στεγάζεται στο Μουσείο της κεντρικής τράπεζας της Ρουμανίας και θα είναι ανοιχτή στο κοινό από τις 22 Σεπτεμβρίου 2023 μέχρι την 1 Μαρτίου 2024.

    Όπως αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση, στην εκδήλωση των εγκαινίων, με οικοδεσπότη τον διοικητή της Banca Naţională a României, Mugur Isărescu, παρευρέθηκαν, μεταξύ άλλων, η πρέσβης της Ελλάδας στη Ρουμανία, Σοφία Γραμματά, ο CEO της Alpha Bank Romania και γενικός διευθυντής International Network του Ομίλου S. Oprescu, καθώς και εκπρόσωποι του επιχειρηματικού κόσμου της Ρουμανίας.

    Στόχος της έκθεσης είναι αφενός η διάδοση του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού και αφετέρου η ενίσχυση των δεσμών, τόσο οικονομικών όσο και πολιτιστικών, που συνδέουν την Ελλάδα και τη Ρουμανία.

    Παράλληλα, μέσα από το πλούσιο υλικό που συνοδεύει τα εκθέματα αλλά και τα εκπαιδευτικά προγράμματα που πραγματοποιούνται στο πλαίσιο της έκθεσης, ενισχύεται ο οικονομικός αλφαβητισμός των νέων, που αποτελεί βασικό στόχο των δράσεων εταιρικής υπευθυνότητας του Ομίλου.

    Κατά την επίσκεψή τους στο Βουκουρέστι, ο πρόεδρος της Alpha Bank, Βασίλειος Ράπανος, ο CEO του Ομίλου, Βασίλης Ψάλτης, ο CFO, Λάζαρος Παπαγαρυφάλλου, ο γενικός διευθυντής Wholesale Banking, Γιάννης Εμίρης, και ο γενικός διευθυντής Ανάπτυξης και Καινοτομίας, Σπύρος Φιλάρετος, επισκέφθηκαν εταιρικούς πελάτες, καθώς και τα νέα γραφεία της θυγατρικής του Ομίλου, Alpha Bank Romania, όπου ενημερώθηκαν για τις προοπτικές ανάπτυξης και τις επενδυτικές ευκαιρίες που παρουσιάζει η χώρα.

    Διαβάστε επίσης:

    Σε εταιρεία του Δημήτρη Γιαννακόπουλου η Ακτή Βάρκιζας

    Αλεξοπούλου: Με το e-CMR υλοποιούμε μια ακόμα ψηφιακή μεταρρύθμιση

    Κατακτά συνεχώς νέα εδάφη το ηλεκτρονικό εμπόριο



    ΣΧΟΛΙΑ