Τράπεζες

Ο Χένρι Χόλτερμαν στην Alpha Bank: Όλο το παρασκήνιο

Χόλτερμαν

Χένρυ Χόλτερμαν, επικεφαλής Reggeborgh


Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στο επιχειρηματικό τοπίο της Ελλάδος, καθώς η Ολλανδική Reggeborgh είναι πλέον ο τρίτος μεγαλύτερος μέτοχος της Alpha Βank.

O βασικός μέτοχος της Ελλάκτωρ, αποδεικνύει έμπρακτα την εμπιστοσύνη του στις ελληνικές τράπεζες, αποφασίζοντας να αυξήσει από 3% στο 5,158%, το ποσοστό του στην Alpha Bank.

Η κίνηση αυτή όπως λένε πηγές της αγοράς, έγινε εκ του ασφαλούς καθώς η Alpha Bank διαπραγματεύεται στα 0,92 ευρώ από 1 ευρώ που ήταν η τιμή της όταν έγινε η πρόσφατη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου.

Η κεφαλαιοποίησή της ανέρχεται στα 2,16 δισ . ευρώ ενώ η Reggeborgh δαπάνησε πάνω από 100 εκατ. ευρώ για την επένδυση στην Alpha Bank.

Το αφεντικό της Reggeborgh Χενρι Χόλτερμαν, είναι πλέον ο τρίτος μεγαλύτερος μέτοχος της Alpha Bank μετά το ΤΧΣ που κατέχει το 9% και τον Αμερικανό fund manager John Paulson που κατέχει το 7,32%.

Τονίζεται ότι με αυτή του την κίνηση που ακολούθησε την συμμαχία με τον όμιλο Βαρδινογιάννη στην Ελλάκτωρ, ο Ολλανδός επιχειρηματίας (με περιουσία 4 δισ. ευρώ) αυξάνει σημαντικά το αποτύπωμα του στην Ελληνική επικράτεια.

Ουδείς μπορεί να προδικάσει εάν η Reggeborgh θα αυξήσει το ποσοστό της στην Alpha Bank σε επίπεδα άνω του 10% και να καταστεί ο μεγαλύτερος μέτοχος της.

Σε κάθε περίπτωση η τράπεζα στα παρόντα επίπεδα θεωρείται επενδυτική ευκαιρία.

Διαβάστε επίσης:

Alpha Bank: Στο 5,158% το ποσοστό της ReggeborghΣΧΟΛΙΑ