• Τράπεζες

    Νέο επιχειρησιακό πλάνο για την αύξηση της κερδοφορίας της Εθνικής ετοιμάζει ο Παύλος Μυλωνάς

    • NewsRoom
    Παύλος Μυλωνάς

    Ο κ. Παύλος Μυλωνάς, νέος CEO της Εθνικής Τράπεζας


    Στην προαναγγελία για ένα νέο επιχειρησιακό πλάνο το οποία αναμένεται να δώσει νέα ώθηση στα κέρδη Εθνικής Τράπεζας προχώρησε ο Παύλος Μυλωνάς. Ο CEO της Εθνικής, κατά την ενημέρωση των αναλυτών και των επενδυτών για τα αποτελέσματα εξαμήνου της τράπεζας, ανακοίνωσε πως το νέο πλάνο της διοίκησης θα ανακοινωθεί μέσα στο επόμενο δίμηνο.

    Ο κ. Μυλωνάς αναφέρθηκε στον στόχο της μείωσης των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων, τονίζοντας πως η Εθνική θα ακολουθήσει μια πιο επιθετική στρατηγική, ενώ δήλωσε πως θα είναι πιο γενναιόδωρη στις αναδιαρθρώσεις προς επιχειρήσεις, “Η θεραπεία δανείων είναι καλύτερη παρά οι πωλήσεις. Θα προσφέρουμε πολύ καλύτερα προϊόντα για αναδιαρθρώσεις. Θεωρούμε ότι οι στόχοι του SSM για το 2021 θα είναι ακόμα πιο επιθετικοί και στο πλαίσιο αυτό θα εξετάσουμε μη οργανικές λύσεις, επίσης, για τη μείωση των ΝPEs” ανέφερε.

    Ταυτόχρονα, δήλωσε πως η ΕΤΕ  αλλά και πιο αυστηρή στο μέτωπο των πλειστηριασμών. Κατά το τρίτο τρίμηνο η Εθνική σημείωσε κορύφωση των δανείων που ξαναγίνονται κόκκινα και εκτιμήθηκε πως από τον Σεπτέμβριο θα υπάρχει διαρκής μείωση.

    Οι λειτουργικές δαπάνες αναμένεται να μειωθούν, με το ετήσιο όφελος από την εθελουσία έξοδο 500 ατόμων που θα τρέξει η τράπεζα, να εκτιμάται στα 25 εκατ. ευρώ.

    Αναφορικά με την Εθνική Ασφαλιστική, ο κ. Μυλωνάς είπε ότι η Εθνική βρίσκεται ακόμα σε διαπραγμάτευση με την Gongbao. “Υπάρχει μεν η υποχρέωση από το πλάνο αναδιάρθρωσης για την ολοκλήρωση της πώλησης έως τα τέλη του 2018, ωστόσο αυτό δεν θα περιορίσει τον χρόνο της διαπραγμάτευσης μας”.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Εθνική Τράπεζα: Κέρδη προ φόρων ύψους 41 εκατ. ευρώ κατέγραψε ο Όμιλος στο α’ εξάμηνο



    ΣΧΟΛΙΑ