Τράπεζες

Πρόγραμμα εθελουσίας από την Τράπεζα Πειραιώς: Οι όροι, οι απολαβές και οι έξτρα παροχές

  • NewsRoom
Πειραιώς

Χρήστος Μεγάλου. Διευθύνων σύμβουλος Τρ. Πειραιώς


Νέα εθελουσία στοχευμένης διάστασης ανακοίνωσε η Τράπεζα Πειραιώς με ανώτατο ποσό αποζημίωσης το οποίο φθάνει μέχρι το ποσό των 160.000 ευρώ. Παράλληλα, η Τράπεζα Πειραιώς προσφέρει σε όσους επιλέξουν να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα της εθελούσιας εξόδου δυνατότητες περαιτέρω επαγγελματικής κατάρτισης και επαγγελματικής αποκατάστασης, διευκολύνοντας, με τον τρόπο αυτό, τους εργαζόμενους που επιθυμούν να προσανατολιστούν σε άλλες προσωπικές και επαγγελματικές επιλογές.

Αναλυτικότερα, το πρόγραμμα είναι στοχευμένο σε συγκεκριμένους τομείς και δίνει σε εργαζόμενους μονάδων της Τράπεζας και των Θυγατρικών Εταιρειών Εσωτερικού την επιλογή να αποχωρήσουν οικειοθελώς, λαμβάνοντας ένα εφάπαξ ποσό και ταυτόχρονα να ενταχθούν σε πρόγραμμα επαγγελματικής κατάρτισης που θα τους προσφέρει νέες δεξιότητες, οι οποίες ανταποκρίνονται στο νέο περιβάλλον που διαμορφώνεται στο χώρο του χρηματοπιστωτικού κλάδου.

Το νέο πρόγραμμα προβλέπει εφάπαξ ποσό που ισοδυναμεί με έναν αριθμό μικτών μισθών, ο οποίος καθορίζεται από το εύρος χρόνου υπηρεσίας και τη μονάδα απασχόλησης.

Επιπλέον παροχές

Επιπλέον, οι εργαζόμενοι οι οποίοι θα αποφασίσουν να αποχωρήσουν θα έχουν τη δυνατότητα να ενταχθούν στο πρόγραμμα επαγγελματικής αποκατάστασης το οποίο αποσκοπεί στο να τους συνδράμει για τη συνέχιση της απασχόλησής τους, ενδεικτικά ως:

– Ασφαλιστικοί πράκτορες για εκείνους που είναι πιστοποιημένοι ή επιθυμούν να πιστοποιηθούν.
– Χρηματοοικονομικοί Σύμβουλοι σε κατά τόπους εταιρείες παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών.
– Ανεξάρτητοι brokers χρηματοοικονομικών υπηρεσιών.

Επιπλέον, προβλέπεται η κάλυψη εξόδων βρεφονηπιακής φύλαξης για όσους έχουν παιδιά ηλικίας μέχρι και το νηπιαγωγείο.

Παράλληλα, συνεχίζεται η ίδια κάλυψη μέσω του ομαδικού ιατροφαρμακευτικού προγράμματος για πέντε έτη, καθώς και η προσωπική και οικογενειακή υποστήριξη μέσω προγραμμάτων EAP(Employee Assistance Programs).

Το πρόγραμμα στοχεύει παράλληλα στην περαιτέρω αποτελεσματικότητα της λειτουργίας της Τράπεζας, που έχει ως επιχειρηματικό στόχο τη μείωση του λειτουργικού κόστους κατά περίπου 150 εκατομμύρια ευρώ την τριετία 2019 – 2021, τον εξορθολογισμό και τη μεγιστοποίηση της αξιοποίησης των διαθέσιμων πόρων για τη δημιουργία ενός οργανισμού που θα είναι πιο ευέλικτος και παραγωγικός, με πιο αποδοτικές διαδικασίες.

Η διάρκεια του προγράμματος είναι μέχρι τις 16 Αυγούστου και η καταβολή του ποσού της αποζημίωσης θα πραγματοποιηθεί με την αποχώρηση του εργαζόμενου.

Το σύνολο του μικτού ποσού της αποζημίωσης δεν μπορεί να είναι μικρότερο των 10.000 ευρώ ενώ δε θα ξεπερνά το μικτό ποσό των 160.000 ευρώ.

Ο μισθός που λαμβάνεται υπόψη είναι ο μηνιαίος μικτός μισθός του μηνός Μαΐου 2019.

Από 3-9 έτη οι μισθοί διαμορφώνονται αναλόγως της μονάδας εργασίας σε 12-15.

Από 10-15 έτη οι μισθοί διαμορφώνονται σε 18-22, από 16-20 έτη οι μισθοί διαμορφώνονται από 25-29 και για πάνω από 21 έτη σε 30 έως 36.