• Μετοχές

    Alpha Finance: Αλλαγή στάσης και νέες τιμές στόχοι για ΕΤΕ, Eurobank και Πειραιώς

    • NewsRoom


    Σε αναβάθμιση της σύστασής της για την Εθνική Τράπεζα, αλλά και σε αύξηση της τιμής στόχου για ΕΤΕ, Eurobank και Τράπεζα Πειραιώς προχώρησε η Alpha Finance, θεωρώντας ότι η αγορά περνά από το «sell in strength» (πούλα στα υψηλά) στο «buy the dip» (αγόρασε στα χαμηλά).

    Συγκεκριμένα, η Alpha Finance αναβαθμίζει τη σύσταση για την ΕΤΕ ΕΤΕ 0,28% 7,07 σε υπεραπόδοση (outperform), με νέα τιμή στόχο στα 3,35 ευρώ από 2,35 ευρώ προηγουμένως.

    Για την Eurobank ΕΥΡΩΒ 1,67% 1,83 αυξάνει την τιμή στόχο στα 1,03 ευρώ, από 0,84 ευρώ προηγουμένως, με ουδέτερη σύσταση.

    Για την Τράπεζα Πειραιώς ΠΕΙΡ 0,53% 3,76 η σύσταση είναι επίσης ουδέτερη με νέα τιμή στόχο στα 3,30 ευρώ από 1,56 ευρώ προηγουμένως.

    Αιτιολογώντας την αλλαγή στάσης της, η Alpha Finance εξηγεί πως η υποχώρηση των αποδόσεων των ομολόγων του ελληνικού Δημοσίου, σε συνδυασμό με τις προσδοκίες για υποχώρηση της πολιτικής αβεβαιότητας η οποία θα λειτουργήσει θετικά για την ανάπτυξη, αλλά και τη μείωση των Μη Εξυπηρετούμενων Ανοιγμάτων των τραπεζών με τρόπο που δεν θα επηρεάσει δραματικά τα κεφάλαια των τραπεζών, έχουν φέρει ισχυρές ροές στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα.

    Η Εθνική Τράπεζα εξακολουθεί να αποτελεί την πρώτη επιλογή μεταξύ των ελληνικών τραπεζών, καθώς φαίνεται να έχει μεγαλύτερο περιθώριο ανόδου σε σχέση με τα τρέχοντα επίπεδα.

    Την ίδια στιγμή, διαπραγματεύεται με σημαντικό discount σε σχέση με τη Eurobank, η οποία, όμως, θα είναι η πρώτη ελληνική τράπεζα που αναμένεται να μειώσει το ποσοστό των NPEs της  σε χαμηλά επίπεδα.

    Σε ό,τι αφορά, τέλος, την Τράπεζα Πειραιώς, επισημαίνεται πως έχει σημειώσει αξιοσημείωτες επιδόσεις, καθώς οι επενδυτές χαιρέτισαν τις προσπάθειες της διοίκησης να ενισχύσει το κεφάλαιό της, αλλά για να δικαιολογηθεί περαιτέρω ανατίμηση πρέπει να υλοποιηθεί σωστά το σχέδιο μείωσης των NPEs της τράπεζας.



    ΣΧΟΛΙΑ