• Τράπεζες

    Νάγκελ (Βundesbank): Δεν πρέπει να εδραιωθεί ο υψηλός πληθωρισμός στην ευρωζώνη

    • NewsRoom

    Γιοακίμ Νάγκελ (Bundesbank)


    Ο πληθωρισμός στην ευρωζώνη υποχωρεί με πολύ αργούς ρυθμούς, σύμφωνα με τον επικεφαλής της κεντρικής τράπεζας της Γερμανίας Γιοακίμ Νάγκελ, ο οποίος εξέφρασε την άποψη ότι θα πρέπει «πάση θυσία» να μην εδραιωθούν οι υψηλές τιμές.

    Ειδικότερα, όπως μεταδίδουν οι Financial Times, ο Νάγκελ τόνισε ότι οι κεντρικοί τραπεζίτες θα πρέπει να κάνουν τα αδύνατα δυνατά, προκειμένου να μην γίνει πραγματικότητα ένα σενάριο στο οποίο οι υψηλές τιμές θα εδραιωθούν στην οικονομία της ευρωζώνης, ενώ επεσήμανε ότι ο πληθωρισμός προβλέπεται να υποχωρήσει σταδιακά.

    Παράλληλα, ανέφερε: «Αυτό ήταν για τις αυξήσεις επιτοκίων; Πιάσαμε ταβάνι; Δεν μπορούμε να το προβλέψουμε ξεκάθαρα. Ο πληθωρισμός παραμένει πολύ υψηλός. Και οι προβλέψεις δείχνουν μόνο μια αργή πτώση προς τον στόχο του 2% της ΕΚΤ».

    Σημειώνεται ότι οι δηλώσεις του Νάγκελ, συγκρούονται με τις προσδοκίες των επενδυτών, οι οποίοι ελπίζουν ότι η δέκατη διαδοχική αύξηση επιτοκίων στην οποία προχώρησε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα την περασμένη εβδομάδα θα είναι και η τελευταία.

    Διαβάστε επίσης:

    Όμιλος SOFTONE: Στρατηγική επένδυση στην Global Sustain, ηγέτιδα ελληνική εταιρεία στον κλάδο του ESG

    Γεωργιόπουλος: Η Nova πρώτη στις νέες συνδέσεις κινητής – Τι είπε για τις τιμές

    Πράσινα λεωφορεία: Η BYD βάζει νέα εμπόδια στον διαγωνισμό του υπουργείου υποδομών



    ΣΧΟΛΙΑ