• Τράπεζες

    Morgan Stanley: Με μειωμένα κέρδη κλείνει το έτος- Υψηλότερα των εκτιμήσεων τα αποτελέσματα

    • NewsRoom
    Ted Pick, ο νέος CEO της Morgan Stanley

    Ted Pick, ο νέος CEO της Morgan Stanley


    Με τροφοδότηση από τα υψηλά επιτόκια, τα αποτελέσματα της Morgan Stanley ήταν υψηλότερα των εκτιμήσεων των αναλυτών και τα  κέρδη ανά μετοχή να διαμορφώνονται στα 85 σεντς, έναντι 1,26 δολαρίων ανά μετοχή την ίδια περίοδο πέρυσι.

    Τα συνολικά κέρδη μειώθηκαν κατά 32% σε σχέση με ένα χρόνο πριν και τα έσοδα ήταν αυξημένα κατά 1% σε σχέση με την ίδια χρονική περίοδο.

     Τα έσοδα από την επενδυτική τραπεζική αυξήθηκαν κατά 5% σε σχέση με πέρυσι, στα 1,32 δισ. δολάρια, ενώ η μονάδα διαχείρισης πλούτου απέφερε έσοδα 6,65 δισ. δολαρίων, περίπου στα ίδια επίπεδα με πέρυσι. Για το έτος, η μονάδα αντιπροσώπευε περίπου το 49% των συνολικών εσόδων της εταιρείας.

    «Ξεκινάμε το 2024 με μια σαφή και συνεπή επιχειρηματική στρατηγική και μια ενιαία ηγετική ομάδα. Επικεντρωνόμαστε στην επίτευξη των μακροπρόθεσμων οικονομικών μας στόχων και στη συνέχιση της απόδοσης για τους μετόχους», ανέφερε σε δήλωσή του ο διευθύνων σύμβουλος Ted Pick.

    Αυτή η έκθεση αποτελεσμάτων σηματοδοτεί το τελευταίο τρίμηνο της θητείας του Τζέιμς Γκόρμαν ως διευθύνοντος συμβούλου. Ο Gorman, 65 ετών, αποχώρησε από τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου αυτό το μήνα μετά από 14 χρόνια στο τιμόνι της εταιρείας.

    Διαβάστε επίσης:

    Goldman Sachs: Καλύτερα των εκτιμήσεων τα κέρδη για το δ’ τρίμηνο

    Friedman (Nasdaq): «Πανδημία» $3 τρισ. το οικονομικό έγκλημα – Πώς θα την καταπολεμήσουμε

    Mediobanca: Contrarian στις ελληνικές τράπεζες – Μειώνει τιμές στόχους και συστάσεις



    ΣΧΟΛΙΑ