• Τράπεζες

    Monte dei Paschi: Δηλώνει ανοιχτή σε πιθανή εξαγορά ή συγχώνευση

    • NewsRoom
    Monte dei Paschi

    Monte dei Paschi


    Η παλαιότερη τράπεζα στον κόσμο, η ιταλική Banca Monte dei Paschi di Siena, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για μία πιθανή συγχώνευση ή εξαγορά, μετά την ολοκλήρωσης της κεφαλαιακής της ενίσχυσης αλλά και ενός σχεδίου μείωσης κόστους.

    Η τράπεζα βρίσκεται σε πορεία να πετύχει τον στόχο των καθαρών εσόδων ύψους 700 εκατ. ευρώ το 2024 και η χρηματιστηριακή της αξία έχει φτάσει τα 2,78 δις ευρώ.

    Ο Διευθύνων Σύμβουλος Luigi Lovaglio, ο οποίος εξέφρασε την αναζήτηση ευκαιριών σε περίπτωση κινητικότητας στον τραπεζικό κλάδο της Ιταλίας, συνεχίζει τον σχεδιασμό περικοπών με απολύσεις εργαζομένων και εστίαση της τράπεζας στις πιο κερδοφόρες της μονάδες.

    Το 2022 η τράπεζα συγκέντρωσε 2,5 δισεκατομμύρια ευρώ σε νέα κεφάλαια σε έναν γύρο ανακεφαλαιοποίησης και προχώρησε στις περικοπές τουλάχιστον 4.000 θέσεων εργασίας, με ισχύ από την 1η Δεκεμβρίου.

    Η Monte Paschi, η οποία  ιδρύθηκε το 1472, τα τελευταία χρόνια βρίσκεται σε διαρκή αγώνα για την ανάκαμψη της τράπεζας, η οποία διασώθηκε για πρώτη φορά από την ιταλική κυβέρνηση το 2009. Έκτοτε, αγωνίζεται να επιστρέψει στην κερδοφορία της, δεδομένου του περιορισμένου περιθωρίου ελιγμών, λόγω των αυστηρών όρων που έθεσαν οι ευρωπαϊκές αρχές με αντάλλαγμα την έγκριση της εθνικοποίησής της το 2017.



    ΣΧΟΛΙΑ