• Τράπεζες

    Εθνική Τράπεζα: Με… τουμπερλέκια, ντέφια και καστανιέτες ξεκινά ο στρατηγικός μετασχηματισμός

    Εθνική Τράπεζα: Προχωρά σε αποκλειστικές διαπραγματεύσεις με την Bain/Fortress/Dovalue για το Project Frontier

    Παύλος Μυλωνάς. CEO Εθνική Τράπεζα


    Με… τουμπερλέκια, ντέφια και καστανιέτες ξεκινά ο στρατηγικός μετασχηματισμός της Εθνικής Τράπεζας. Και όταν λέμε με… τουμπερλέκια, ντέφια και καστανιέτες, το λέμε κυριολεκτικά.

    Η αρχή, βέβαια, θα γίνει με 1.000 νέες αποχωρήσεις, με πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου μέχρι το τέλος του χρόνου, που θα συνοδεύεται από bonus και θα προσφέρει πλήρη ιατροφαρμακευτική κάλυψη σε όσους αποχωρήσουν για δύο χρόνια. Αλλά, ταυτόχρονα, η τράπεζα θα μετασχηματίζεται βαρώντας νταούλια…, αλλά και με νέο «αίμα» από την αγορά.

    Σύμφωνα λοιπόν με το ρεπορτάζ:

    Περισσότερα από 100 στελέχη της Εθνικής Τράπεζας μαζεύτηκαν την περασμένη εβδομάδα στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Το θέμα της συνάντησης ήταν η ανταλλαγή απόψεων για τον στρατηγικό μετασχηματισμό της Εθνικής. Έργο ιδιαίτερα σημαντικό και απαραίτητο, καθώς η Εθνική Τράπεζα υστερεί έναντι του ανταγωνισμού.

    Το transformation της τράπεζας αφορά έξι projects: την αναβάθμιση του εσωτερικού πληροφοριακού συστήματος, ώστε να υπάρχει πρόσβαση από όλες τις διευθύνσεις -και να μην την «ξαναπατήσει» η Εθνική όπως έγινε με τα POS  του Παπαευαγγέλου-, το ΙΤ, τον ψηφιακό μετασχηματισμό, τα πληροφοριακά συστήματα, τα επιχειρηματικά δάνεια και, φυσικά, τη διαχείριση των «κόκκινων» δανείων.

    Το παρών στην εκδήλωση έδωσαν όλα τα στελέχη. Από τον CEO της Εθνικής, κ. Παύλο Μυλωνά, τον πρόεδρο, κ. Κώστα Μιχαηλίδη, τον επικεφαλής του risk, κ. Ιωάννη Βαγιονίτη, τον γενικό διευθυντή οικονομικών υπηρεσιών, κ. Ιωάννη Κυριακόπουλο, τον γενικό διευθυντή εταιρικής τραπεζικής του ομίλου, κ. Δημήτρη Καποτόπουλο, τον βοηθό γενικό διευθυντή πληροφορικής, κ. Στράτο Μολυβιάτη, μέχρι όλους τους γενικούς διευθυντές της τράπεζας και ανώτερα στελέχη.

    Και αφού τελείωσαν οι παρουσιάσεις, μπήκαν στην αίθουσα οι animateur…

    Διότι το event το διοργάνωσε εταιρεία, που επιλέχθηκε για το σκοπό αυτό.

    Και τότε άρχισαν να ηχούν τα κρουστά.

    Οι animateur έδωσαν τύμπανα και τουμπερλέκια στους άντρες, οι οποίοι ήταν καθιστοί, με πρώτους στη σειρά τους κ.κ. Μυλωνά και Μιχαηλίδη να δίνουν το ρυθμό με το τουμπερλέκι.

    Οι γυναίκες, αντίθετα, ήταν όρθιες και χτυπούσαν ντέφια και καστανιέτες.

    Οι animateur έδιναν τον τόνο.

    Διότι το ζητούμενο, φυσικά, ήταν να συγχρονιστούν οι ομάδες. Να βγάζουν μουσική τα τύμπανα.

    Η ουσία ήταν να υπάρξει δέσιμο, αλληλεπίδραση.

    Για να μετασχηματιστεί η Εθνική Τράπεζα.

    Το πόσο κόστισε η συγκεκριμένη εκδήλωση είναι άγνωστο.

    Κάποια στελέχη, με πορεία ετών στην Εθνική Τράπεζα, που θήτευσαν δίπλα στον αείμνηστο Θόδωρο Καρατζά, ένοιωσαν κάπως άβολα. Κάποιοι μίλησαν για «αμερικανιές», ενώ άλλα  στελέχη πάλι θυμήθηκαν την ατάκα του συχωρεμένου του Ντίνου Ηλιόπουλου: είμαστε μια ωραία ατμόσφαιρα…

    Δεν ξέρω αν το προσέξατε αλλά είμαστε… Μια ωραία ατμόσφαιρα είμαστε….

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Πρώτη Κατοικία: Εμπλοκή στη συμφωνία – Διάσταση μεταξύ κυβέρνησης και τραπεζών

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Γιατί το αφεντικό της Εθνικής Τράπεζας Παύλος Μυλωνάς δεν θέλει αναπληρωτές CEO

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Εθνική Τράπεζα: Πού συμφωνούν Μυλωνάς – Μιχαηλίδης 



    ΣΧΟΛΙΑ