• Ροή Ειδήσεων

    Εθνική Τράπεζα: Πού συμφωνούν Μυλωνάς – Μιχαηλίδης 

    • The Wiseman
    the wise man

    the wise man


    Και ξαφνικά είδαν μπροστά τους τον Αλέξη

    Σήμερα θα σας γράψω για τα «ντεσού» της σύσκεψης των τραπεζιτών με τον Αλέξη στο Μέγαρο Μαξίμου. Αρχικά είχε προγραμματιστεί η σύσκεψη να γίνει χωρίς την παρουσία του μέγα Αλέξη. Και ξαφνικά όλα άλλαξαν. Γιατί; Οι υπουργοί, όπως ο κυρ Αλέκος, ο Δραγασάκης και ο Λιάκος, έψηναν από το πρωί της Δευτέρας τον Αλέξη ότι πρέπει να ηγηθεί ο ίδιος. «Ό,τι κι αν τους πούμε εμείς δεν θα ακούσουν. Αλλιώς να είσαι εσύ. Τι θα κάνουν μπροστά στον πρωθυπουργό; Πόσο θα αντιδράσουν…», είπε κορυφαίος υπουργός και ο Αλέξης συμφώνησε. 

    Τους εκβίασε! 

    Το πιο ουσιαστικό «ντεσού», αλλά ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατεί στο τραπεζικό σύστημα όσον αφορά τη σφιχτή σχέση του με την κρατική υποστήριξη όπως: η στήριξη με τον αναβαλλόμενο φόρο αλλά και τα δύο προωθούμενα σχέδια αντιμετώπισης των κόκκινων δανείων – του ΤΧΣ και της ΤτΕ – τα οποία για να λειτουργήσουν πρέπει να δοθούν κρατικές εγγυήσεις είτε με την μορφή ομολόγων, είτε με την μορφή μετρητών από το κεφαλαιακό μαξιλάρι των 24 δισ. ευρώ είτε (στην περίπτωση της ΤτΕ) του αναβαλλόμενου φόρου. Κι όλα αυτά προϋποθέτουν την έγκριση της κυβέρνησης. 

    Η στήλη, λοιπόν, πληροφορείται ότι ο Αλέξης «θύμισε» στους τραπεζίτες τα δύο αυτά σχέδια που θα υλοποιήσει για το καλό των τραπεζών η κυβέρνηση και με σικ – αλλά ξεκάθαρο – τρόπο τους ζήτησε να κάνουν κι εκείνοι κάτι. 

    Κι αυτό το κάτι δεν είναι άλλο από το να συμφωνήσουν – με κάποιες τροποποιήσεις – στην πρόταση της κυβέρνησης για την προστασία της πρώτης κατοικίας. 

    «Ήταν ένας εκφρασμένος με σικ τρόπο εκβιασμός», έλεγε στην στήλη CEO τράπεζας που μετείχε στην κρίσιμη σύσκεψη. 

    Πού συμφωνούν Μυλωνάς – Μιχαηλίδης 

    Η στήλη σας είχε από νωρίς ενημερώσει για την ανύπαρκτη χημεία μεταξύ του προέδρου της Εθνικής Τράπεζας Κώστα Μιχαηλίδη και του διευθύνοντος συμβούλου Παύλου Μυλωνά. Μετά από έξι μήνες φαγούρα φαίνεται να υπάρχει σιγά-σιγά ισορροπία και ο… ασταμάτητος πρόεδρος να φρενάρει. 

    Και βρήκαν σημείο συμφωνίας: Την όσο το δυνατόν πιο γρήγορη πώληση του 75% της Εθνικής Ασφαλιστικής. 

    Μάλιστα, το θέμα τους φέρνει πιο κοντά αφού την πόρτα της τράπεζας μαθαίνουμε ότι χτύπησε ένας ισχυρός και δυνατός υποψήφιος αγοραστής… 

    Για το τέλος σας γράφουμε ένα “πιπεράτο” κουίζ για δυνατούς λύτες: Ποιος διαπρεπής μάνατζερ, ο οποίος έβαλε στην τσέπη πολλά εκατομμύρια ευρώ μετά την επιτυχία σημαντικού deal, ξεκίνησε τις πολυτελείς αγορές; Κάποιοι κάνουν λόγο ακόμα και για Yacht. Αποκαλύψεις, άμεσα.

    the wise man
    the wise man

     



    ΣΧΟΛΙΑ