• Τράπεζες

    ΛΕΠΕΤΕ: Λύση για 17.000 συνταξιούχους

    Εθνική Τράπεζα

    Εθνική Τράπεζα


    Κατατέθηκε στη Βουλή τροπολογία, από τα υπουργεία Οικονομικών, Εργασίας και Υγείας που ρυθμίζει την εκκρεμότητα που υπήρχε με τον Ειδικό Λογαριασμό Επικούρησης Προσωπικού της Εθνικής Tράπεζας (ΛΕΠΕΤΕ)

    Η Εθνική Τράπεζα πέτυχε αυτό που ήθελε. Η διατύπωση στην τροπολογία είναι ότι η συνδρομή της για τις επικουρικές συντάξεις χαρακτηρίζεται ως επιπρόσθετη εισφορά και έτσι βάση των διεθνών λογιστικών προτύπων δεν χρειάζεται να λάβει επιπρόσθετες προβλέψεις για τα ποσά που θα καταβάλλει.

    Συγκεκριμένα με τις προτεινόμενες διατάξεις εξασφαλίζεται η καταβολή επικουρικής σύνταξης στους ασφαλισμένους και συνταξιούχους του Ειδικού Λογαριασμού Επικούρησης Πρόσωπα Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος (ΛΕΠΕΤΕ) και του Ειδικού Λογαριασμού Επικούρησης Προσωπικού Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος-Πρώην Προσωπικού Εθνικής Ακινήτων ΑΕ (ΕΛΕΠΕΤΕ-Π.Π.ΕΘΝΑΚ), από τον Κλάδο Επικουρικής Ασφάλισης e- Ε.Φ.Κ.Α.

    Με τον τρόπο αυτό, οι δικαιούχοι σύνταξης των ανωτέρω Λογαριασμών εντάσσονται στον κλάδο Επικουρικής Ασφάλισης του e-ΕΦΚΑ.

    Ακόμα προβλέπεται η καταβολή επιπρόσθετης εισφοράς από την Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος προς τον κλάδο Επικουρικής Ασφάλισης του e-ΕΦΚΑ, βάσει μελέτης της Εθνικής Αναλογιστικής Αρχής προκειμένου να καλυφθεί εν μέρει η επιβάρυνση που προκαλείται στο τελευταίο από την ένταξη σε αυτό των ως άνω ασφαλισμένων. Η έκτακτη εισφορά ανέρχεται στο 12% επί των μικτών αποδοχών των απασχολούμενων στην Εθνική.

    Επίσης, προβλέπεται ότι η σύνταξη υπόκειται σε εισφορές υγείας υπέρ Ταμείου Υγείας Προσωπικού Εθνικής Τράπεζας  (ΤΥΠΕΤ), σύμφωνα με τον εκάστοτε ισχύοντα Κανονισμό Ασφάλισης και Παροχών αυτού, για τους συνταξιούχους του ΛΕΠΕΤΕ και υπέρ Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ), για τους συνταξιούχους του ΕΛΕΠΕΤΕ- Π.Π. ΕΘΝΑΚ, πλην όσων έχουν ενταχθεί στο ΤΥΠΕΤ, σε κρατήσεις υπέρ Εισφοράς Αλληλεγγύης Συνταξιούχων, καθώς και σε κάθε άλλη νόμιμη κράτηση.

    ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΟΛΗ ΤΗΝ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ



    ΣΧΟΛΙΑ