• Τράπεζες

    Leader στο Ταμείο Εγγυοδοσίας η Τράπεζα Πειραιώς με δάνεια €1 δισ.

    Τράπεζα Πειραιώς: Ενεργός συμμετοχή στις διεργασίες που πραγματοποιούνται με πρωτοβουλία του ΟΗΕ για την προώθηση των Αρχών Ενδυνάμωσης των Γυναικών

    Τράπεζα Πειραιώς


    Με 1 δις ευρώ η Τράπεζα Πειραιώς αναδεικνύεται leader του Ταμείου Εγγυοδοσίας, που σύμφωνα με πληροφορίες ξεκινά την Τετάρτη.

    Τα συνολικά δάνεια που θα δοθούν με κρατική εγγύηση ανέρχονται σε πρώτη φάση στα 3,6 δις ευρώ και από αυτά, τη μερίδα του λέοντος παίρνει η Τράπεζα Πειραιώς με μερίδιο 1 δις ευρώ, ενώ ακολουθούν Alpha, Εθνική και Eurobank με 2,4 δις ευρώ και άλλα 200 εκατ. ευρώ μοιράζονται η τράπεζα Αττικής, η Optima Bank, η Procredit Bank και οι Συνεταιριστικές (Ηπείρου, Παγκρήτια, Θεσσαλίας, Καρδίτσας, Κεντρικής Μακεδονίας και Χανίων).

    Η κατανομή γίνεται με βάση το μερίδιο κάθε τράπεζας στις χορηγήσεις επιχειρηματικών δανείων και ο ανταγωνισμός μεταξύ των τραπεζών υπήρξε ισχυρός, καθώς το Ταμείο Εγγυοδοσίας αποτελεί το βασικό μοχλό στήριξης της οικονομίας και διοχέτευσης ρευστότητας σε επιχειρήσεις για την αντιμετώπιση των οικονομικών επιπτώσεων της πανδημίας. Να σημειωθεί ότι το Ταμείο Εγγυοδοσίας ξεκινά με δάνεια 3,6 δις ευρώ, ποσό που θα διπλασιαστεί στην συνέχεια στα 7,2 δις ευρώ από τα οποία τα 2 δις ευρώ είναι οι κρατικές εγγυήσεις και το υπόλοιπο αφορά στη συμμετοχή των Τραπεζών, οι οποίες θα μοχλεύσουν το ποσό της κρατικής εγγύησης, χορηγώντας τριπλάσιο ποσό δανείων.

    Να σημειωθεί ότι η Tράπεζα Πειραιώς υπήρξε leader και σε ότι αφορά τις αιτήσεις για τη χορήγηση άτοκων δανείων για δύο χρόνια σε επιχειρήσεις που πλήττονται λόγω της πανδημίας μέσω του ΤΕΠΙΧ. Οι συνολικές αιτήσεις για δανειοδότηση μέσω του ΤΕΠΙΧ ανήλθαν στις 108.0000 και σύμφωνα με πληροφορίες η τράπεζα Πειραιώς δέχθηκε το μεγαλύτερο αριθμό αιτήσεων με ποσοστό 35% περίπου.



    ΣΧΟΛΙΑ