• Τράπεζες

    Η Eurobank φέρνει στη Θεσσαλονίκη 14 διεθνείς τραπεζικούς ομίλους για περισσότερες από 3.000 επιχειρηματικές συναντήσεις

    Φωκίων Καραβίας. CEO Eurobank

    Φωκίων Καραβίας. CEO Eurobank


    Περισσότερες από 3.000 επιχειρηματικές συναντήσεις θα πραγματοποιηθούν στο Go International στη Θεσσαλονίκη που ξεκινά σήμερα τις εργασίες του, με τη συμμετοχή 14 διεθνών τραπεζών που έχουν παρουσία σε περισσότερες από 50 χώρες.

    Συγκεκριμένα, στο Go International θα παραβρεθούν με φυσική παρουσία 60 διεθνείς επιχειρήσεις, ενώ άλλες 80 θα εκπροσωπηθούν από τις ξένες τράπεζες που θα δώσουν το δικό τους «παρών» στη συμπρωτεύουσα.

    «Στηρίζουμε τις υγιείς επιχειρήσεις και τις συνδράμουμε για να ενισχύσουν την εξωστρέφειά τους», δήλωσε ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της Eurobank κ. Κώστας Βασιλείου, σημειώνοντας ότι «θέλουμε να είμαστε για τις επιχειρήσεις όχι μόνο η τράπεζά τους, αλλά ο συνεργάτης τους που τους βοηθά στα επόμενα βήματά τους».

    Στο Go Θεσσαλονίκη συμμετέχουν 130 ελληνικές εξαγωγικές επιχειρήσεις του αγροδιατροφικού τομέα και του κλάδου των ποτών.

    Στο πλαίσιο της διοργάνωσης, δημοσιογράφοι από όλη την Ελλάδα ξεναγήθηκαν στις εγκαταστάσεις των εταιρειών Isomat, ΕΛΒΙΑΛ, ΦΑΡΜΑ ΚΟΥΚΑΚΗ, Eurimac, Kleemann.

    Οι 14 όμιλοι, που αντιστοιχούν σε πάνω από σαράντα πέντε τράπεζες από όλο τον κόσμο, είναι μέλη του Trade Club Alliance, του διεθνούς σύγχρονου ψηφιακού δικτύου, μέσω του οποίου έχει ήδη δημιουργηθεί μια «κοινότητα» δεκάδων χιλιάδων μεγάλων αξιόπιστων παικτών τραπεζών και επιχειρήσεων από 50 χώρες σε όλο τον κόσμο, που «συναντώνται» ψηφιακά σε μια μόνο πλατφόρμα, δημιουργώντας τις συνθήκες για εμπορικές συναλλαγές μεταξύ εμπορικών εταίρων που έχουν ελεγχθεί και πιστοποιηθεί.

    Η Ελλάδα εκπροσωπείται στο Trade Club Alliance μέσω της Eurobank η οποία είναι από τα ιδρυτικά μέλη του club και έχει αποκλειστικά δικαιώματα συμμετοχής για την Ελλάδα και την Κύπρο.

    Να σημειωθεί ότι η πρωτοβουλία ξεκίνησε από την Eurobank που διοργανώνει αυτή την τραπεζική συνάντηση, προσφέροντας παράλληλα την ευκαιρία στις ξένες τράπεζες και σε μεγάλους πελάτες τους, να συμμετάσχουν στην επιχειρηματική αποστολή Go International για τη στήριξη των ελληνικών εξαγωγών.

    Η διασταύρωση των εμπορικών δρόμων της Νοτιοανατολικής Μεσογείου και των Βαλκανίων στον ευρύτερο ελλαδικό χώρο και η αναμενόμενη διόγκωση των εμπορικών συναλλαγών στην περιοχή κρύβει μοναδικές ευκαιρίες για τη μετατροπή της χώρας σε ενεργειακό, λογιστικό και εμπορικό κόμβο.

    Κεντρικό ρόλο σε ένα τέτοιο πλαίσιο έχουν τα δίκτυα και ακόμη πιο καθοριστικό ρόλο τα γρήγορα και έξυπνα δίκτυα που είναι πια διαθέσιμα για το σύγχρονο επιχειρείν με δεδομένες τις σαρωτικές αλλαγές που απορρέουν από την ψηφιακή επανάσταση.

    Ο ρόλος των τραπεζών

    Οι τράπεζες προσαρμόζοντας εγκαίρως τη λειτουργία τους στους νέους ψηφιακούς δρόμους, έχουν νευραλγικό ρόλο στην ανάπτυξη του διεθνούς εμπορίου με γρήγορο αξιόπιστο και ασφαλή τρόπο, διευκολύνοντας στο συναλλακτικό τουλάχιστον μέρος τους πελάτες τους να ολοκληρώσουν τις συναλλαγές τους κερδίζοντας χρόνο και χρήμα.

    Οι τράπεζες μπορούν να πιστοποιούν την εγκυρότητα και την αξιοπιστία των συναλλασσομένων –εξαγωγέων και εισαγωγέων αντίστοιχα- μπορούν να διεκπεραιώνουν ηλεκτρονικά μέσα σε λίγες ώρες όλες τις τραπεζικές συναλλαγές που απαιτούνται και ταυτόχρονα να παρέχουν εγγυήσεις και χρηματοδοτήσεις διευκολύνοντας και στηρίζοντας τις δραστηριότητες των πελατών τους.

    Και όπως χαρακτηριστικά σημειώνει στο mononews.gr τραπεζική πηγή: «Οι ελληνικές τράπεζες, που τώρα βγαίνουν από μία παρατεταμένη και βαθιά οικονομική ύφεση, η δυνατότητα να κινηθούν γρήγορα και αποτελεσματικά στο άμεσο μέλλον, με οδηγό την εξωστρέφεια, αξιοποιώντας στο μέγιστο βαθμό τη διεθνή δικτύωση, στηρίζοντας αποτελεσματικά και αξιόπιστα όσες ελληνικές επιχειρήσεις θέλουν να πρωταγωνιστήσουν στον αναπτυξιακό κύκλο, αναβαθμίζει το ρόλο τους και τις καθιστά ρυθμιστικό παράγοντα στην αναπτυξιακή προσπάθεια της χώρας».

    Μάλιστα όπως παρατηρεί η ίδια πηγή, η Ελλάδα είναι γεωγραφικά τοποθετημένη ώστε να παίζει κομβικό ρόλο όχι μόνο με γειτονικές της αγορές όπου διατηρεί ιστορικό ισχυρών δεσμών, αλλά αποτελεί επίσης σημαντικό διακομετακομιστικό κέντρο για Ευρώπη και Ασία. Η προοπτική αυτή είναι κεντρικής σημασίας και για την ελληνική οικονομία και για τις ελληνικές τράπεζες, όντας στην αφετηρία ενός νέου οικονομικού κύκλου και με κεντρική επιδίωξη μια δυναμική επανεκκίνηση.

    Το πλεονέκτημα για το restart είναι ότι στην Ελλάδα -παρά τη δεκαετία της κρίσης και της ύφεσης-, υπάρχει και δραστηριοποιείται μια κρίσιμη μάζα υγιών εξωστρεφών επιχειρήσεων, χτίζονται διεθνείς συμμαχίες και όσο αποκαθίσταται η ομαλότητα, τόσο θα αυξάνονται οι χρηματοδοτικές ανάγκες και η σύνθετη στήριξη των επιχειρήσεων με σύγχρονα προϊόντα και υπηρεσίες.

    Το ενδιαφέρον αλλά και η εμπιστοσύνη στις προοπτικές της χώρας, καταδεικνύει και η παρουσία των διεθνών τραπεζικών ομίλων για μία περίπου εβδομάδα στην Ελλάδα λειτουργώντας ως κόμβος του διεθνούς εμπορίου.

    Σημειώνεται ότι το TCA καλύπτει ήδη ΗΠΑ, Λατινική Αμερική, Βόρεια και Δυτική Αφρική, Κίνα, Σκανδιναβία, Ασία και πολλές ευρωπαϊκές αγορές – στόχους. Έως το τέλος του 2018 το δίκτυο θα έχει επεκταθεί περαιτέρω στην Ασία ενώ αναμένεται να καλύψει όλη την περιοχή της ΕΕ. Σήμερα έχει εντάξει ενεργά πάνω από 12.000 εταιρείες παγκοσμίως ενώ συνολικά 100.000 επιχειρήσεις αναμένεται να συμμετάσχουν μέχρι το τέλος του 2020.



    ΣΧΟΛΙΑ