• Τράπεζες

    H τράπεζα Unicaja θα απολύσει το 15% του προσωπικού και θα μικρύνει το δίκτυο της κατά ένα τέταρτο

    • Contributor
    H τράπεζα Unicaja θα απολύσει το 15% του προσωπικού και θα μικρύνει το δίκτυο της κατά ένα τέταρτο


    Η ισπανική τράπεζα Unicaja σχεδιάζει να παύσει πάνω από 1.500 θέσεις εργασίας, περίπου το 15% του προσωπικού της, και να κλείσει πάνω από το ένα τέταρτο των καταστημάτων του δικτύου της σε μια προσπάθεια να συμπιέσει τα κόστη μετά την εξαγορά της τράπεζας Liberbank για 763 εκατ. ευρώ στο τέλος Ιουλίου, ενός deal που την έκανε την πέμπτη μεγαλύτερη τράπεζα στη χώρα με βάση το ενεργητικό.

    Το δίκτυο της θα συρρικνωθεί με το κλείσιμο 395 καταστημάτων, κινήσεις που οι συνδικαλιστές του τραπεζικού κλάδου στην Ισπανία θεωρούν απαράδεκτες.

    Μετά το deal με τη Liberbank, η Unicaja βρέθηκε με 9.700 εργαζόμενους και συνολικό δίκτυο 1.400 καταστημάτων.

    Οι περικοπές ακολουθούν παρόμοιες κινήσεις από άλλες ισπανικές τράπεζες, όπως η Caixabank, η BBVA και η Sabadell.

    Συνολικά, οι ισπανικές τράπεζες θα περικόψουν πάνω από 15.000 θέσεις εργασίας στην προσπάθεια τους να προσαρμοστούν στην εποχή του online banking.

    Πάντως, με βάση προηγούμενες διαπραγματεύσεις με τα συνδικάτα, ο τελικός αριθμός ενδέχεται να είναι μικρότερος.

    Η συμφωνία εξαγοράς της Liberbank σχεδιάστηκε ώστε να αποφέρει ετήσια εξοικονόμηση κόστους της τάξης των 192 εκατ. ευρώ μέχρι το 2023.

    Περίπου 40 εκατ. ευρώ από τις συνέργειες αυτές θα προέλθουν από προηγούμενο σχέδιο της Liberbank να μειώσει το προσωπικό της κατά 730 άτομα και άλλα 30 εκατ. ευρώ από το σχέδιο της Unicaja να παύσει 437 θέσεις εργασίας.



    ΣΧΟΛΙΑ