• Τράπεζες

    H Fed στο Instagram – «Γεια, είμαι ο Τζέι Πάουελ»

    • NewsRoom
    Τζερόμ Πάουελ, επικεφαλής FED

    Τζερόμ Πάουελ, επικεφαλής FED


    Μπορεί να φημίζεται για τις δηλώσεις-γρίφους της, όμως η κεντρική τράπεζα στις ΗΠΑ είναι θετική να κάνει πολλούς «φίλους».

    Ο επικεφαλής της Fed, Τζερόμ Πάουελ εγκαινίασε χθες τον λογαριασμό της τράπεζας στο Instagram, ένα κοινωνικό μέσο που φημίζεται κυρίως για το γεγονός ότι εγκαθίδρυσε τον όρο influencer παγκοσμίως, με ένα απλό χαιρετισμό: «Γεια! Είμαι ο Τζέι Πάουελ».

    Έχει βοηθήσει στην προώθηση της καριέρας ανθρώπων όπως η Kylie Jenner, η νεότερη αδελφή της Kim Kardashian, η οποία το χρησιμοποίησε για να αναπτύξει μια αυτοκρατορία lip-kit. Εκατοντάδες διασημότητες χρησιμοποιούν το δημοφιλές μέσο δικτύωσης για να προωθήσουν τα προϊόντα τους στους εκατομμύρια ακολούθους τους.

    Τώρα και η Fed μπαίνει στον μαγικό κόσμο του Instagram και θα έχει ενδιαφέρον πώς θα εκμεταλλευτεί τη νέα δίοδο επικοινωνίας με τους ακολούθους της.

    Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα εντάχθηκε στο Instagram τον Νοέμβριο του 2018. Η πρώτη της ανάρτηση απεικόνιζε κάτι που φαίνεται να είναι ένα παιδί μπροστά από την κεντρική τράπεζα. Η λεζάντα αναφέρει: «Γεια σας. Είμαστε ενθουσιασμένοι που είμαστε στο Instagram!»

    Έκτοτε έχουν γίνει χιλιάδες αναρτήσεις συμπεριλαμβανομένων βίντεο μικρής διάρκειας με απαντήσεις σε ερωτήσεις όπως «Τι κάνει η ΕΚΤ;» και «Μπορώ ακόμα να πληρώσω με χαρτονόμισμα των 500 ευρώ;».

    Διαβάστε επίσης:

    Γουίλιαμς (Fed New York): Οι αυξήσεις επιτοκίων ίσως έχουν ήδη ολοκληρωθεί

    Φινκ (BlackRock): Πάνω από 5% η απόδοση στο 10ετές – Γιατί επιμένει ο πληθωρισμός

    Ο Jamie Dimon της JPMorgan προειδοποιεί: Ο κόσμος δεν είναι έτοιμος για επιτόκια 7%

    Αυτοδιοικητικές εκλογές 2023

    Αυτοδιοικητικές εκλογές 2023: Όλες οι εξελίξεις

    Οδηγός Εκλογών – Όλα όσα πρέπει να ξέρετε



    ΣΧΟΛΙΑ