• Τράπεζες

    Γκίκας Χαρδούβελης: Στην Εθνική Τράπεζα λειτουργούμε ως μία μεγάλη ομάδα

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
    ο πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας Γκίκας Χαρδούβελης

    Ο πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας Γκίκας Χαρδούβελης


    «Όχι μόνο το ΔΣ, αλλά και όλοι στην τράπεζα λειτουργούμε ως μια μεγάλη ομάδα», είπε την περασμένη εβδομάδα ο πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας, Γκίκας Χαρδούβελης, μιλώντας στην γενική συνέλευση των μετόχων της.

    Η Εθνική Τράπεζα άφησε πίσω της τις εντάσεις και τους συνεχείς διαπληκτισμούς που χαρακτήριζαν τις συνεδριάσεις των διοικητικών της συμβουλίων και κατάφερε με πρόεδρο τον Γκίκα Χαρδούβελη να αποκτήσει εκείνη την απαραίτητη συνοχή, που σε ωθεί μπροστά. Κατάφερε επιτέλους να λειτουργεί «σα μια γροθιά».

    Ο επικοινωνιακός και άμεσος Γκίκας Χαρδούβελης, κατάφερε να «ξεκλειδώσει» τον αυστηρό τεχνοκράτη Παύλο Μυλωνά, τον CEO της ΕΤΕ. Και ηγούνται μιας ομάδας –μαζί με τα υπόλοιπα μέλη του ΔΣ- που ετοιμάζεται για το αύριο και για να καινοτομήσει σε όλα τα επίπεδα της τράπεζας.

    Με το στοίχημα να παραμένει: Να είναι η Εθνική η τράπεζα πρώτης επιλογής.

    Και όπως χαρακτηριστικά λέει στο mononews.gr καλά πληροφορημένη πηγή που είναι κοινωνός των όσων συμβαίνουν στην ΕΤΕ, «Η τράπεζα λειτουργεί πλέον σα μια γροθιά και «σκοράρει» σε όλα τα επίπεδα».

    Σύμφωνα με την ίδια πηγή, ο Παύλος Μυλωνάς και ο Γκίκας χαρδούβελης έχουν βρει τη χρυσή τομή. Η εκτελεστική διοικητική ομάδα της  δουλεύει πολύ αποτελεσματικά  υπό τον Διευθύνοντα Σύμβουλο Παύλο Μυλωνά, και  παράλληλα λειτουργεί άριστα το  Διοικητικό Συμβούλιο της τράπεζας, το οποίο έχει αναδειχθεί σε ένα εξαιρετικά παραγωγικό όργανο υπό τον Πρόεδρο Γκίκα Χαρδούβελη.

    «Όλοι όσοι παρακολουθούν από κοντά τις εξελίξεις της Εθνικής, μιλούν για μία άλλη εποικοδομητική σχέση, πραγματικά μία νέα εποχή, η οποία δεν θυμίζει τη νοοτροπία του παρελθόντος, τις γκρίνιες και τον τρόπο που λειτουργούσε το Διοικητικό Συμβούλιο», λέει και συμπληρώνει πως:

    Πρόκειται για μία κρίσιμη αλλαγή, συναφή με το πρόγραμμα μετασχηματισμού ολόκληρης της Εθνικής Τράπεζας, η οποία σκοράρει –το έδειξαν και τα αποτελέσματα του πρώτου εξαμήνου- ιδιαιτέρως υψηλά. Αυτό θεωρείται κομμάτι αναπόσπαστο της εξαιρετικής συνεργασίας που έχει αναπτυχθεί μεταξύ των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου και της εκτελεστικής διοικητικής ομάδας της Εθνικής Τράπεζας, κάτι που δυστυχώς, όπως διαπιστώθηκε αρκετές φορές, δεν υπήρχε στο παρελθόν. Η τράπεζα άφησε πίσω τα έξι –εφτά χρόνια της γκρίνιας και πάει μπροστά.

     Και όπως λέει στο mononews.gr εξέχων μέλος του Δ.Σ.  «Έχω ενθουσιαστεί από τα αποτελέσματα και την πρόοδο που έχει επιτευχθεί. Είμαστε όλοι σαν μία γροθιά».

    Εξάλλου ο Γκίκας στην γενική συνέλευση είπε στους μετόχους της ΕΤΕ: «Έχουμε καταφέρει να λειτουργούμε ως ομάδα που γνωρίζει το πώς να εργάζεται συλλογικά, να συγκλίνει σε απόψεις μέσα από γόνιμο διάλογο, και να παράγει αποτέλεσμα, προς όφελος της ίδιας της Τράπεζας, των πελατών της και των μετόχων της.

    »Όχι μόνο το ΔΣ, αλλά και όλοι στην τράπεζα λειτουργούμε ως μια μεγάλη ομάδα. Αυτό φάνηκε και στη συμφωνία για τη νέα κλαδική, συλλογική σύμβαση εργασίας. Υπεγράφη πρόσφατα και είναι διάρκειας τριών ετών. Προστατεύει την απασχόληση, βελτιώνει το εισόδημα και προβλέπει την εκπαίδευση των υπαλλήλων μας, για να ανταπεξέλθουν στις προκλήσεις της ψηφιακής τραπεζικής, που είναι προκλήσεις του σήμερα, όχι του αύριο.

    Τους τελευταίους δώδεκα μήνες, η Εθνική Τράπεζα πέτυχε πολλά. Η σκληρή δουλειά της εκτελεστικής ομάδας και των εργαζομένων της αναγνωρίζεται παντού. Φαίνεται και στα βραβεία και τις διακρίσεις της Τράπεζας. Βραβευθήκαμε από φορείς διεθνούς κύρους,

    – ως η Καλύτερη Τράπεζα στην Ελλάδα

    – ως η Τράπεζα με την Καλύτερη Εταιρική Διακυβέρνηση,

    – ως η Τράπεζα με τις πρωτοποριακές υπηρεσίες ηλεκτρονικής τραπεζικής

    – ως η καλύτερη στον χώρο της Ναυτιλίας και αλλού.

    Διαβάστε επίσης

    Tράπεζα Πειραιώς: Πάνω από 2 εκατ. ευρώ έκτακτη οικονομική ενίσχυση στους εργαζόμενους -Τι περιλαμβάνει η νέα επιχειρησιακή σύμβαση

    Φωκίων Καραβίας: Στο 11% η απόδοση ιδίων κεφαλαίων – Eίμαστε σε διάλογο με τον επόπτη για διανομή μερίσματος το 2022



    ΣΧΟΛΙΑ