• Τράπεζες

    Tράπεζα Πειραιώς: Πάνω από 2 εκατ. ευρώ έκτακτη οικονομική ενίσχυση στους εργαζόμενους -Τι περιλαμβάνει η νέα επιχειρησιακή σύμβαση

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
    Χρήστος Μεγάλου, CEO Πειραιώς

    Χρήστος Μεγάλου, CEO Πειραιώς


    Έκτακτο βοήθημα στους εργαζομένους, συνολικού ύψους πάνω από 2 εκατ. ευρώ, ανάλογα με το ύψος των μικτών αποδοχών και τη θέση περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων προνομίων, η νέα επιχειρησιακή σύμβαση εργασίας στην Τράπεζα Πειραιώς, η οποία σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες υπεγράφη αργά το απόγευμα της Παρασκευής από τον αντιπροσωπευτικό Σύλλογο των Εργαζομένων της Πειραιώς και τη διοίκηση της τράπεζας.

    Ειδικότερα η σύμβαση προβλέπει τα παρακάτω:

    -Δίνεται έκτακτη οικονομική ενίσχυση 150-360 ευρώ σε 6.500 εργαζόμενους.

    -Επίσης δίνεται έκτακτη οικονομική ενίσχυση 400 ευρώ σε 2 δόσεις στο πλαίσιο του ψηφιακού μετασχηματισμού της τράπεζας για συγκεκριμένους ρόλους στο δίκτυο. Από την ενίσχυση αυτή επωφελούνται συνολικά 1.400 εργαζόμενοι.

    Εκτός από την έκτακτη αυτή βοήθεια, η νέα επιχειρησιακή σύμβαση που έχει διετή διάρκεια (1η Μαΐου – 30 Απριλίου 2024) προβλέπει αυξήσεις σε επιδόματα, τα οποία διαμορφώνονται ως ακολούθως:

    – Μηνιαίο επίδομα αναπήρων εργαζομένων, με αναπηρία 67%, 420 ευρώ (αύξηση 5%).

    – Επίδομα σε εργαζόμενους με τέκνα με αναπηρία, 420 ευρώ.

    – Τρίτεκνοι και πολύτεκνοι εργαζόμενοι, 60 ευρώ με τη μορφή δωροεπιταγής, που καταβάλλεται τον 9ο μήνα εκάστου έτους, για κάθε τέκνο μέχρι την ηλικία των 21 ετών ή μέχρι την ολοκλήρωση των σπουδών του με ανώτατο όριο την ηλικία των 25 ετών.

    – Εφάπαξ ποσό στα τέκνα των εργαζομένων με παράλληλη φοίτηση 1.600 ευρώ.

    – Απόκτηση πρώτου πτυχίου εργαζομένων, εφάπαξ ποσό 2.000 ευρώ.

    – Επιβράβευση για την εισαγωγή τέκνων εργαζομένων σε Ανώτατη ή Ανώτερη σχολή, εφάπαξ ποσό 1.000 ευρώ.

    – Υποβοηθούμενη αναπαραγωγή εφάπαξ ποσό 1.000 ευρώ και μέχρι 4 φορές, πέραν της Κλαδικής, σε άντρες εργαζόμενους για τις συζύγους τους.

    – Υιοθεσία, εφάπαξ ποσό 2.000 ευρώ ανά τέκνο.

    Επίσης στο ομαδικό ασφαλιστήριο συμβόλαιο υγείας εντάσσονται και οι σύζυγοι που έχουν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης, ενώ με τη νέα επιχειρησιακή σύμβαση τακτοποιούνται εκκρεμότητες των εργαζομένων της πρώην Γενικής Τράπεζας.

    Στη νέα επιχειρησιακή προβλέπεται τέλος ότι παροχές που σήμερα καταβάλλονται από το ΤΑΥΤΕΚΩ θα συνεχίσουν να καταβάλλονται ως έχουν από την τράπεζα σε περίπτωση περικοπής τους, ενόψει του νέου Κανονισμού ΕΦΚΑ (Επιδότηση ασθένειας – σήμερα καταβάλλονται πλήρως οι αποδοχές για απουσία λόγω ασθένειας μέχρι 180 ημέρες ανά ημερολογιακό έτος και η τράπεζα για το συγκεκριμένο διάστημα επιδοτείται από το ΤΑΥΤΕΚΩ).

    Διαβάστε επίσης

    Φωκίων Καραβίας: Στο 11% η απόδοση ιδίων κεφαλαίων – Eίμαστε σε διάλογο με τον επόπτη για διανομή μερίσματος το 2022

    Παύλος Μυλωνάς-Εθνική Τράπεζα: Ο τουρισμός διατηρεί την δυναμική ανάπτυξης της Ελλάδας το β΄τρίμηνο 2022



    ΣΧΟΛΙΑ