• Τράπεζες

    Γιώργος Τανισκίδης (Optima Bank): Στόχος μας η είσοδος της Optima στο Χρηματιστήριο το 2023

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
    Γιώργος Τανισκίδης(Optima Bank)

    Γιώργος Τανισκίδης(Optima Bank)


    Το κύριο χαρακτηριστικό της διοίκησης της Optima bank είναι ότι δουλεύει μεθοδικά και αθόρυβα και όπως χαρακτηριστικά ανέφερε στο mononews.gr, ο πρόεδρος της τράπεζας κ. Γιώργος Τανισκίδης, «ολοκληρώσαμε την ομολογιακή έκδοση με απόλυτη επιτυχία και χωρίς φανφάρες», υπογραμμίζοντας ακόμα πως «υπήρξε μεγάλο ενδιαφέρον για συμμετοχή στην ομολογιακή έκδοση».

    Η Optima Βank έδωσε προτεραιότητα στους μετόχους της, λέει ο κ. Τανισκίδης και τα λίγα αδιάθετα που υπήρξαν τα διέθεσε σε νέους μετόχους.

    Μάλιστα σημειώνει πως διαγκωνίστηκαν πάρα πολλοί για να συμμετάσχουν στην έκδοση –που προσφέρει επιτόκιο 2,75%- ένας για παράδειγμα είναι και ο Χάρης Καρώνης, ενώ υπήρξαν και μεγάλοι επενδυτές, που όμως δεν υπήρχε χώρος για να γίνουν αποδεκτοί, αφού οι παλαιοί μέτοχοι έκαναν χρήση του δικαιώματός τους.

    Σύμφωνα με τους όρους του ΜΟΔ, τα κεφάλαια που θα αντληθούν θα ενισχύσουν τους κεφαλαιακούς δείκτες της τράπεζας, χρηματοδοτώντας την πιστωτική επέκταση. Να σημειωθεί ότι στις 31 Δεκεμβρίου 2021 ο δείκτης CET-1 της Optima Bank ανερχόταν σε 13,25% (13,92% ο όμιλος), με ελάχιστη εποπτική απαίτηση το 11,5%.

    Στο τέλος Δεκεμβρίου 2021 η τράπεζα είχε σύνολο ενεργητικού 1,6 δισ. ευρώ, διέθετε καταθέσεις 1,3 δισ. ευρώ, είχε χορηγήσει άνω του 1 δισ. ευρώ δάνεια (επιχειρηματικά στην πλειονότητα τους) και εμφάνισε καθαρά κέρδη 17,6 εκατ. ευρώ το 2021.

    Η έκδοση ολοκληρώθηκε με επιτυχία στις 31 Οκτωβρίου και σύμφωνα με τους όρους του ΜΟΔ, οι ομολογίες έχουν σταθερό επιτόκιο 2,75%, καθ’ όλη τη διάρκεια του δανείου, με εξαμηνιαίο εκτοκισμό, ενώ θα μετατρέπονται υποχρεωτικά σε κοινές μετοχές, εφόσον επέλθουν συγκεκριμένα γεγονότα. Ένα από αυτά τα γεγονότα είναι η εισαγωγή των μετοχών της Optima Bank στο Χρηματιστήριο Αθηνών, κάτι που προγραμματίζεται για το 2023.

    Το δίδυμο της τράπεζας ο CEO κ. Δημήτρης Κυπαρίσσης και ο πρόεδρος κ. Γιώργος Τανισκίδης από τον Οκτώβριο του 2019, και μέσα στην πανδημική κρίση που ακολούθησε κατάφεραν να χτίσουν μία τράπεζα προσαρμόζοντας την παραδοσιακή τραπεζική στη σύγχρονη εκδοχή της. Κρατώντας χαμηλούς τόνους εστιάζουν και ανταποκρίνονται στις ανάγκες της πελατείας τους και ο επόμενος μεγάλος στόχος τους είναι η είσοδος της Optima Bank στο Χρηματιστήριο.

    Και είναι χαρακτηριστικό ότι σήμερα η τράπεζα διαθέτει δίκτυο 27 καταστημάτων, εκ των οποίων τα 22 βρίσκονται στην Αττική, 3 στη Θεσσαλονίκη, έχει παρουσία σε Κόρινθο και στο Ηράκλειο Κρήτης.

    Διαβάστε επίσης

    Κομφούζιο με πλειστηριασμούς-Ηρακλή, προβληματισμός στην κυβέρνηση, αναταραχή σε τράπεζες, servicers, funds

    Τι κρύβει η… Οκτωβριανή επανάσταση των τραπεζών στο χρηματιστήριο – Μέχρι 21,3% τα μηνιαία κέρδη των μετοχών



    ΣΧΟΛΙΑ