• Τράπεζες

    FT: Εισαγγελική έρευνα στην Ελβετία για τo deal Credit Suisse-UBS

    • NewsRoom
    UBS-Credit Suisse


    Έρευνα για την εξαγορά της Credit Suisse από τη UBS ξεκίνησε ο ομοσπονδιακός εισαγγελέας της Ελβετίας, σύμφωνα με τους Financial Times.

    Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο εισαγγελέας με έδρα τη Βέρνη, Stefan Blättler, εξετάζει «πιθανές παραβιάσεις του ελβετικού ποινικού δικαίου από κυβερνητικούς αξιωματούχους, ρυθμιστικές αρχές και στελέχη των δύο τραπεζών«

    Η συμφωνία είχε κλείσει τον Μάρτιο έπειτα από την κατάρρευση της Credit Suisse και την παρέμβαση της Κεντρικής Τράπεζας της Ελβετίας, προκειμένου να αποφευχθεί μια δυνητικά καταστροφική οικονομική κρίση.

    Υπήρχαν «πολλές πτυχές των γεγονότων γύρω από την Credit Suisse» που δικαιολογούσαν έρευνα, είπε, η οποία έπρεπε να αναλυθεί για να «εντοπιστούν τυχόν εγκλήματα που θα μπορούσαν να εμπίπτουν στην αρμοδιότητα του [εισαγγελέα]», ανέφεραν στους FT οι ελβετικές αρχές.

    Ο εισαγγελέας έχει εκδώσει μια σειρά από «εντολές έρευνας» σε κυβερνητικούς φορείς. Το γραφείο του βρίσκεται επίσης σε επαφή με την ομοσπονδιακή κυβέρνηση και την κυβέρνηση των καντονιών και είναι πιθανό να επιδιώξει να πάρει συνέντευξη από βασικούς αξιωματούχους σε σχέση με την εξαγορά, προσθέτουν οι FT.

    Διαβάστε επίσης

    UBS – Credit Suisse: O «γάμος» φέρνει έως και 36.000 απολύσεις

    UBS: Αιφνιδιαστική αλλαγή ηγεσίας – Επαναφέρει τον Ermotti στη θέση του CEO

    Michael Klein: Ο βετεράνος τραπεζίτης, το όραμα για τη First Boston και οι οργισμένοι Σαουδάραβες μέτοχοι



    ΣΧΟΛΙΑ