• Τράπεζες

    Folli Follie: Προχωρά ο πλειστηριασμός του 35,7% της Αττικά Πολυκαταστήματα – Στα 43 εκατ. ευρώ η τιμή εκκίνησης

    • NewsRoom
    Attica

    Attica


    Κοντά στα 42 με 43 εκατ. ευρώ φαίνεται πως ορίζεται το ποσό εκκίνησης για τον πλειστηριασμό του 35,7% της Αττικά Πολυκαταστήματα που κρατούν ως ενέχυρο οι πιστώτριες τράπεζες της Folli Follie Group. Ήδη οι τράπεζες απέστειλαν στη Folli Follie τον εκτελεστό τίτλο, ανοίγοντας τον δρόμο για τη διαδικασία του πλειστηριασμού.

    Το συγκεκριμένο τίμημα απορρέει μετά τον υπολογισμό της συνολικής αξίας της επιχείρησης (όπου συνεκτιμήθηκε η κερδοφορία EBITDA στα 16 εκατ. ευρώ, ο μηδενικός δανεισμός της εταιρίας, αλλά και τα κεφαλαιακά της διαθέσιμα που προσεγγίζουν τα 50 εκατ. ευρώ).

    Οι υποχρεώσεις της εταιρείας προς Εθνική, Πειραιώς, Eurobank, Alpha και Τράπεζα Αττικής, σύμφωνα με τις δηλώσεις καταγγελίας των τραπεζικών δανείων, ήταν στα 45,2 εκατ. ευρώ. Με βάση τα στοιχεία που παρουσίασε η εταιρεία στην αίτηση προσωρινής διαταγής για προστασία, τον Νοέμβριο, έχει υποχωρήσει στα 30,758 εκατ. ευρώ.

    Μετά την επίδοση του τίτλου εκτέλεσης, σύμφωνα με την προβλεπόμενη διαδικασία, προβλέπεται η κατάθεση των τευχών, ενώ οι τράπεζες αναμένεται εντός τριημέρου να ορίσουν την ακριβή ημερομηνία πλειστηριασμού, ο οποίος θα γίνει σε δύο πακέτα μετοχών.

    Για το 35,7%, το οποίο ελέγχεται, το μεν 25,2% από τη Folli Follie και το δε 10,5% από την Folli Follie Συμμετοχών, υπάρχει ήδη αρκετό ενδιαφέρον. Μεταξύ των ενδιαφερόμενων φέρονται και οι σημερινοί βασικοί μέτοχοι της Αττικά Πολυκαταστήματα. Προ ολίγων ημερών, μάλιστα, πραγματοποιήθηκε έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της Αττικά Πολυκαταστήματα, η οποία ενέκρινε την αγορά ιδίων μετοχών αλλά και την αλλαγή του διοικητικού συμβουλίου, στο οποίο δεν συμμετέχει εκπρόσωπος της Folli Follie.

    Στο μεταξύ, μέχρι να ορισθεί ο πλειστηριασμός δίνεται ο απαραίτητος χρόνος για την κατάθεση αιτήματος ανακοπής της διαδικασίας, κατάθεσης ασφαλιστικών μέτρων ή άλλων νομικών ενστάσεων.

    Οι τράπεζες επέλεξαν να κινηθούν νομικά με βάση το βασιλικό διάταγμα του 1923, βάσει του οποίου ο πλειστηριασμός θα έχει ολοκληρωθεί μέσα σε 7 ημέρες, εν αντιθέσει με τη συνήθη διαδικασία όπου ο χρόνος ολοκλήρωσης παίρνει κοντά στους 7 μήνες. Ωστόσο, είναι πιθανό η Folli Follie να θελήσει να εμποδίσει τον πλειστηριασμό. Σε μια τέτοια περίπτωση, πάντως, θα βρεθεί αντιμέτωπη με σειρά «αντιποίνων» από τους πιστωτές της, πιθανότητα που αναμένεται να κρίνει την όλη στάση της.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Αναγκαστική εκτέλεση κατά της Folli Follie για τα Αττικά Πολυκαταστήματα



    ΣΧΟΛΙΑ