• Τράπεζες

    Eurobank: Συνεδριάζει το ΔΣ για την επικύρωση της συμφωνίας με την doValue για το project Cairo

    Φωκίων Καραβίας. CEO Eurobank

    Φωκίων Καραβίας. CEO Eurobank


    Συνεδριάζει σε λίγη ώρα το διοικητικό συμβούλιο της Eurobank με θέμα την επικύρωση της συμφωνίας με την doValue για την εξαγορά του 80% της FPS και την τιτλοποίηση του χαρτοφυλακίου Cairo ύψους 7,5 δισ. ευρώ.

    H σύμπραξη με τη doValue είναι αποτέλεσμα της αποτυχίας των διαπραγματεύσεων με την Pimco, αναδεικνύοντας τον ιταλικό όμιλο σε προτιμητέο επενδυτή για την πώληση μιας από τις μεγαλύτερες εταιρείες διαχείρισης στη χώρα μας.

    Η Eurobank θα κρατήσει το 20% της FPS, ενώ σε ότι αφορά στην τιτλοποίηση, η νέα δομή του Cairo μετά και την προσαρμογή στην οποία προχώρησε η τράπεζα προβλέπει ότι το senior τμήμα των ομολόγων για το οποίο η Eurobank θα αιτηθεί να λάβει την κρατική εγγύηση μέσω «Ηρακλή» θα είναι κοντά στα 2,6 δισ. ευρώ – ή οριακά χαμηλότερο – ενώ το mezzanine τμήμα θα είναι 1,2 – 1,4 δισ. ευρώ και από αυτό το 20% θα πωληθεί σε επενδυτές.

    Το junior τμήμα έχει προβλεφθεί στα 3,6 δισ. ευρώ και, όπως εξήγησε η διοίκηση της τράπεζας, από αυτό το 51% θα πωληθεί σε επενδυτές, ενώ το υπόλοιπο 49% θα διανεμηθεί σε μετόχους.



    ΣΧΟΛΙΑ