• Τράπεζες

    Εθνική Τράπεζα: Μη εκτελεστικό μέλος του ΔΣ ο κ. JP Rangaswami

    • NewsRoom


    Ως μη εκτελεστικό μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Εθνικής Τράπεζας, εξελέγη ο κ. JP Rangaswami, σύμφωνα με το Καταστατικό της Τράπεζας και το υφιστάμενο πλαίσιο αρχών εταιρικής διακυβέρνησης, με απόφαση του Διοικητικού της Συμβουλίου κατά την από 22.10.2020 συνεδρίαση, και κατόπιν πρότασης της Επιτροπής Εταιρικής Διακυβέρνησης και Υποψηφιοτήτων.

    Ο κ. JP Rangaswami διαθέτει εμπειρία άνω των 35 ετών στον τομέα της πληροφορικής και έχει υπηρετήσει σε ανώτερες θέσεις σε πολυεθνικούς οργανισμούς, συμπεριλαμβανομένων χρηματοοικονομικών οργανισμών. Μεταξύ άλλων, έχει διατελέσει Chief Data Officer και Group Head of Innovation στην Deutsche Bank, καθώς και Global Chief Information Officer στην Dresdner Kleinwort Wasserstein. Ο κ. JP Rangaswami είναι ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος στο Admiral Group Plc, στο Allfunds Bank Group και στην Daily Mail and General Trust (DMGT) plc.

    Ο Πρόεδρος και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την απόφαση αυτή μέσω της οποίας το Διοικητικό Συμβούλιο ενισχύεται περαιτέρω με ένα νέο μέλος με σημαντική εμπειρία στα συστήματα πληροφορικής και τον ψηφιακό μετασχηματισμό.

    Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με τα οριζόμενα στο νομοθετικό και κανονιστικό πλαίσιο, η εκλογή των νέων μελών Διοικητικού Συμβουλίου πιστωτικού ιδρύματος τελεί υπό την έγκριση και τον διαρκή έλεγχο του Ενιαίου Μηχανισμού Εποπτείας (Single Supervisory Mechanism – SSM) της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.



    ΣΧΟΛΙΑ