ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Αυστραλία: Στη Γερουσία καλούνται οι επικεφαλής OpenAI και Anthropic μετά το «χακάρισμα» κυβερνητικού ιστότοπου
Η Reserve Bank of Australia (RBA) αύξησε το βασικό επιτόκιο κατά 25 μονάδες βάσης στο 4,60%, σε ομόφωνη απόφαση του Σεπτεμβρίου, σε ευθυγράμμιση με τις προσδοκίες της αγοράς.
Πρόκειται για την τέταρτη αύξηση επιτοκίων φέτος, η οποία ανεβάζει το κόστος δανεισμού στο υψηλότερο επίπεδο από το 2011.
Οι αξιωματούχοι επισήμαναν ότι οι υψηλότερες παγκόσμιες τιμές ενέργειας, μετά τις διαταραχές στην προσφορά πετρελαίου λόγω της ευρύτερης σύγκρουσης στη Μέση Ανατολή, ο ισχυρότερος του αναμενομένου πρόσφατος πληθωρισμός και οι επίμονες πιέσεις από τους περιορισμούς στην εγχώρια παραγωγική δυναμικότητα ενισχύουν τις πληθωριστικές πιέσεις.
Παράλληλα, η ζήτηση που συνδέεται με την τεχνητή νοημοσύνη οδηγεί σε αυξήσεις στις παγκόσμιες τιμές των τεχνολογικών προϊόντων, ενώ οι επιχειρήσεις αναφέρουν αυξανόμενο κόστος και σχέδια μετακύλισής του στους καταναλωτές.
Την ίδια στιγμή, η ανάπτυξη της οικονομικής δραστηριότητας επιβραδύνθηκε, αν και ήταν ελαφρώς ισχυρότερη από τις προβλέψεις το δεύτερο τρίμηνο, ενώ οι καταναλωτικές δαπάνες υποχωρούν.
Οι τιμές κατοικιών μειώθηκαν στις περισσότερες πρωτεύουσες πολιτειών και οι νέες χορηγήσεις στεγαστικών δανείων υποχώρησαν, ενώ οι συνθήκες στην αγορά εργασίας έχουν πλέον επίσης επιδεινωθεί.
Το Διοικητικό Συμβούλιο της RBA δήλωσε ότι ενδέχεται να απαιτηθεί περαιτέρω νομισματική σύσφιγξη, προκειμένου να αποτραπεί η παγίωση του πληθωρισμού και να επιστρέψει η οικονομία με βιώσιμο τρόπο στον στόχο της.
Διαβάστε επίσης:
AXIA-Alpha Finance για AVAX: Έναρξη κάλυψης με σύσταση αγοράς και τιμή στόχο τα 5,10 ευρώ
Αγορές: Υπό πίεση από πετρέλαιο και ομόλογα – Σε υψηλό 19 ετών το αμερικανικό 10ετές
Buy, Hold or Sell: Άμεση Ανάλυση για Cenergy, Alpha Bank, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, Πειραιώς
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Μαρινάκης: Δεν μπορούμε να πατήσουμε ένα κουμπί και να εξαφανίσουμε την ακρίβεια, θα δώσουμε όσα παραπάνω μπορούμε
- ΔΥΠΑ: Από σήμερα οι αιτήσεις για 75 προσλήψεις στους βρεφονηπιακούς σταθμούς της – Πού υποβάλλετε αίτηση
- Never Not Suede: Το PUMA Suede γράφει το δικό του εγχώριο κεφάλαιο
- Goldman Sachs: Στο τραπέζι η διαδοχή του David Solomon – Ο John Waldron ένα βήμα πριν αναλάβει CEO
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.