• Τράπεζες

    Εθνική Τράπεζα: Τι απαντά για το σκάνδαλο Παπαευαγγέλου

    • NewsRoom
    Εθνική Τράπεζα: Στις 30 Ιουλίου η Γενική Συνέλευση - Τα θέματα

    Παύλος Μυλωνάς, CEO της Εθνικής Τράπεζας


    Στις απαραίτητες ενέργειες για την διακοπή ασυνήθιστων συναλλαγών με χρήση πιστωτικών καρτών και στην άμεση ενημέρωση των αρμόδιων Αρχών προέβη η Εθνική Τράπεζα, μετά την ανακάλυψή τους από τους μηχανισμούς εσωτερικού ελέγχου, όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της σχετικά με το σκάνδαλο Παπαευαγγέλου, με τις πωλήσεις ακινήτων σε Κινέζους μέσω POS.

    Όπως μάλιστα αναφέρει, για το θέμα ενημερώθηκαν τα αρμόδια όργανα της Τράπεζας και αποφασίστηκε η άμεση λήψη μέτρων από τη Διοίκηση, χωρίς ωστόσο να διευκρινίζεται αν θα υπάρξουν απομακρύνσεις στελεχών για το συγκεκριμένο θέμα.

    Αναλυτικά, η Εθνική Τράπεζα ανακοινώνει τα εξής:

    «Η Τράπεζα μετά τη διαπίστωση από τους μηχανισμούς εσωτερικού ελέγχου και κανονιστικής συμμόρφωσης διενέργειας ασυνήθιστων συναλλαγών με χρήση πιστωτικών καρτών, προέβη άμεσα στις απαιτούμενες ενέργειες για τη διακοπή τους. Στο πλαίσιο αυτό προέβη εγκαίρως σε ενημέρωση των αρμόδιων Αρχών.

    Περαιτέρω, σε εφαρμογή των κανόνων εταιρικής διακυβέρνησης και επιχειρηματικής ηθικής, ενημερώθηκαν τα αρμόδια όργανα της Τράπεζας και αποφασίστηκε από το Διοικητικό της Συμβούλιο η άμεση λήψη μέτρων από τη Διοίκηση».

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Ο Παπαευαγγέλου «πληγώνει» τη μετοχή της Jumbo 

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Destiny’s Revenge: Πώς ο Ευάγγελος Παπαευαγγέλου ξεκίνησε να βρει το… πεπρωμένο του στην Κίνα
     
    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Το colpo grosso με τις πωλήσεις ακινήτων σε Κινέζους μέσω POS βρίσκεται μόλις στην αρχή του



    ΣΧΟΛΙΑ