Τράπεζες

ΕΤΕπ-Eurobank: Υπέγραψαν νέες συμφωνίες ύψους 150 εκατ. ευρώ

eurobank

Φωκίων Καραβίας, διευθύνων σύμβουλος Eurobank


Δύο νέες δανειακές συμβάσεις υπέγραψαν η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων και η Eurobank. Η πρώτη αφορά σε 100 εκατ. ευρώ για τη στήριξη μικρομεσαίων επιχειρήσεων και επιχειρήσεων μεσαίας κεφαλαιοποίησης και η δεύτερη σε 50 εκατ. ευρώ για την χρηματοδότηση, μέσω της EurobankLeasing, μικρομεσαίων επιχειρήσεων και επιχειρήσεων μεσαίας κεφαλαιοποίησης που θέλουν να μισθώσουν εξοπλισμό και εγκαταστάσεις.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Νέα συμφωνία ΕΤΕπ – Eurobank ύψους 100 εκατ. ευρώ

Η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ) και η Eurobank υπέγραψαν νέα δανειακή σύμβαση ύψους 100 εκατ. ευρώ, για την χρηματοδότηση επιλέξιμων επενδυτικών σχεδίων από μικρομεσαίες επιχειρήσεις και επιχειρήσεις μεσαίας κεφαλαιοποίησης στην Ελλάδα.

Το νέο δάνειο ύψους 100 εκατ. ευρώ, το οποίο η Eurobank θα διαθέσει άμεσα στις επιχειρήσεις με στόχο την πλήρη απορρόφησή του μέχρι το τέλος του 2018, εντάσσεται  στο πλαίσιο της πιστωτικής γραμμής της ΕΤΕπ «Δάνεια για ΜμΕ και επιχειρήσεις μεσαίας κεφαλαιοποίησης» ύψους 1 δισ. ευρώ, προς τις ελληνικές τράπεζες.

Στο πλαίσιο του προγράμματος, η Eurobank έχει συνάψει μέχρι σήμερα άλλες δύο δανειακές συμβάσεις συνολικού ύψους 250 εκατ. ευρώ τα οποία έχουν ήδη διατεθεί και απορροφηθεί πλήρως από τις αντίστοιχες επιχειρήσεις.

Μέσω αυτής της πιστωτικής γραμμής, μικρομεσαίες επιχειρήσεις και επιχειρήσεις μεσαίας κεφαλαιοποίησης οι οποίες δραστηριοποιούνται στη γεωργία, στον τουρισμό, στη μεταποίηση, στις υπηρεσίες και σε άλλους τομείς, χρηματοδοτούνται  με επενδυτικά δάνεια ή και δάνεια κεφαλαίου κίνησης, με ευνοϊκούς όρους τιμολόγησης.

Όπως και οι προηγούμενες δανειακές συμβάσεις  που υπογράφηκαν με τη Eurobank και η νέα δανειακή σύμβαση συμπεριλαμβάνει την πρωτοβουλία της ΕΤΕπ «Δεξιότητες και θέσεις απασχόλησης – Επενδύοντας για τους νέους», μέσω της οποίας προσφέρονται ευνοϊκότεροι όροι τιμολόγησης στις επιχειρήσεις που προάγουν την απασχόληση των νέων.

Νέα συμφωνία ΕΤΕπ – Eurobank και EurobankLeasing ύψους 50 εκατ. ευρώ.

 

Η Eurobank, η EurobankLeasingκαι η ΕΤΕπ υπέγραψαν νέα δανειακή σύμβαση ύψους 50 εκατ. ευρώ για την χρηματοδότηση, μέσω της EurobankLeasing,μικρομεσαίων επιχειρήσεων και επιχειρήσεων μεσαίας κεφαλαιοποίησης που επιθυμούν να μισθώσουν εξοπλισμό και εγκαταστάσεις, μέσω συμβάσεων χρηματοδοτικής μίσθωσης.

Μέσω της νέας πιστωτικής γραμμής της ΕΤΕπ συνολικού ύψους 400 εκατ. ευρώ που εφαρμόζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, οι  επιχειρήσεις αποκτούν πρόσβαση σε χρηματοδότηση για την απόκτηση παραγωγικού εξοπλισμού και εγκαταστάσεων, διευρύνοντας τις αναπτυξιακές τους προοπτικές ενισχύοντας παράλληλα τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, ενώ θα παρέχονται ευνοϊκότεροι όροι τιμολόγησης για τις επιχειρήσεις που υποστηρίζουν την νεανική απασχόληση.

Αναγνωρίζοντας την σημασία των προϊόντων leasingστην ανάπτυξη των μικρών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων η EurobankLeasingήδη από το2009είχε συνάψει  απευθείας δανειακή σύμβαση με την ΕΤΕπ, ενώ σήμερα και η Eurobankσυμμετέχει ενεργά στο νέο πρόγραμμα της ΕΤΕπ που υλοποιείται μέσω της θυγατρικής της EurobankLeasing με το ποσό των 50 εκατ. ευρώ.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Eurobank κ. Φωκίων Καραβίας, ανέφερε: «Η Eurobank διευρύνει την επιτυχημένη, μακροχρόνια, συνεργασία της με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων ενδυναμώνοντας τη στρατηγική της για τη στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και των επιχειρήσεων μεσαίας κεφαλαιοποίησης που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα με συμφέρουσες δανειοδοτήσεις. Οι νέες συμφωνίες θα αποτελέσουν ένα ακόμη πολύτιμο εφόδιο στη διαρκή προσπάθεια της Eurobank να συμβάλλει στο μέγιστο, δυνατό, βαθμό, στη χρηματοδότηση υγιών και βιώσιμων επενδυτικών σχεδίων και στην ανάκαμψη της πραγματικής οικονομίας».

Ο αντιπρόεδρος της ΕΤΕπ και υπεύθυνος για την Ελλάδα κ. Jonathan Taylor δήλωσε σχετικά: «Εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα θα επωφεληθούν από το νέο πρόγραμμα για τη χρηματοδότηση μέσω leasing. Η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων δηλώνει την ικανοποίησή της για την ενίσχυση της μακροχρόνιας και επιτυχημένης συνεργασίας της με τη Eurobank, με τη νέα συμφωνία ύψους  50 εκατ. ευρώ για χρηματοδότηση leasing και με την πρόσθετη συμφωνία ύψους 100 εκατ ευρώ για χρηματοδότηση μικρομεσαίων επιχειρήσεων και επιχειρήσεων μεσαίας κεφαλαιοποίησης».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Τι σημαίνει για την Εθνική Τράπεζα η αναβάθμιση του Καλυμμένου Ομολόγου

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πολιτική κρίση στην Κύπρο λόγω Συνεργατικής Κυπριακής Τράπεζας-Παραιτήθηκε ο Χ. Γεωργιάδης

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Π. Ρουμελιώτης: Επιστρέφει στην Attica Bank η διαχείριση των δάνειων των πολιτικών κομμάτων


ΣΧΟΛΙΑ