• Τράπεζες

    Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα: Μέχρι 26 Μαΐου οι προτάσεις των χρηματοπιστωτικών οργανισμών για το Ταμείου Εγγυοδοσίας Επιχειρήσεων

    Το 97% των επιχειρήσεων που έλαβαν δάνεια στο πλαίσιο του ΤΕΠΙΧ ΙΙ αύξησαν ή διατήρησαν τις θέσεις εργασίας

    Αθηνά Χατζηπέτρου, Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα


    Μέχρι και την 26η Μαΐου έχουν το περιθώριο οι χρηματοπιστωτικοί οργανισμοί, προκειμένου να υποβάλουν τις προτάσεις τους προς την Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα.

    Αυτό γνωστοποίησε η Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα σε συνέχεια προηγούμενης ανακοίνωσης για την έναρξη λειτουργίας του νέου Ταμείου Εγγυοδοσίας Επιχειρήσεων CoViD-19 ύψους 1 δισ. ευρώ, που στόχο έχει να στηρίξει την χρηματοδότηση μικρών, μικρομεσαίων αλλά και μεγάλων επιχειρήσεων της χώρας.

    Συγκεκριμένα υπογραμμίζονται τα εξής:

    Η Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα δημοσίευσε ήδη την πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος προς χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα, για την προσχώρηση σε συνεργασία με σκοπό την παροχή εγγυημένων δανείων, ύψους 3,5 δισ ευρώ. Οι χρηματοπιστωτικοί οργανισμοί, μέχρι και την 26η Μαΐου υποβάλλουν τις προτάσεις τους προς την Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα . Θα ακολουθήσει η υπογραφή των σχετικών συμβάσεων μεταξύ της ΕΑΤ και των ενδιαφερομένων χρηματοπιστωτικών οργανισμών, ώστε να διαμορφωθεί το δανειακό χαρτοφυλάκιο συνολικού ύψους 3,5 δισ. ευρώ, διαθέσιμο για τις επιχειρήσεις.

    Η εκταμίευση των δανείων πρέπει να έχει ολοκληρωθεί το αργότερο μέχρι την 31η Δεκεμβρίου 2020. Συνεπώς, οι μικρές, μεσαίες και μεγάλες επιχειρήσεις που θέλουν να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα, οφείλουν από τώρα να προετοιμάζουν τους φακέλους και τα αναγκαία δικαιολογητικά που θα πιστοποιούν π.χ. τον συνολικό κύκλο εργασιών, το μισθολογικό κόστος, καθώς και τα υπόλοιπα νομιμοποιητικά στοιχεία, ώστε να επιταχυνθεί η εγκριτική διαδικασία.

    Τέλος, οι πόροι του Ταμείου Εγγυοδοσίας Επιχειρήσεων CoViD-19, συγχρηματοδοτούνται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) και το Ελληνικό Δημόσιο, μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία (ΕΠΑνΕΚ) στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2014-2020.



    ΣΧΟΛΙΑ