• Τράπεζες

    Ελένη Βρεττού (Τράπεζα Πειραιώς): «Η μετάβαση στη βιώσιμη ανάπτυξη είναι μονόδρομος»

    ελενη-βρεττου

    Ελένη Βρεττού. Τράπεζα Πειραιώς


    Η βιώσιμη τραπεζική ήρθε για να μείνει, και έχουμε υποχρέωση το σύνολο των αξιών και αρχών της να το ενσωματώσουμε σε προϊόντα και δράσεις, σημείωσε η κα Ελένη Βρεττού, Ανώτερη Γενική Διευθύντρια της Τράπεζας Πειραιώς, μιλώντας στο διαδικτυακό συνέδριο που διοργάνωσε η τράπεζα με τίτλο «βιώσιμη τραπεζική- χρηματοδοτώντας  το αύριο».

    Σημείωσε πως πρέπει να δοθούν χρηματοοικονομικά κίνητρα και σε ιδιώτες για να προχωρήσουν σε πράσινες επενδύσεις.

    Όπως είπε η Τράπεζα Πειραιώς δίνει κίνητρα για την ηλεκτροκίνηση, την αποπλαστικοποίηση, την διαχείριση υδάτινων πόρων, για την ενίσχυση της βιολογικής καλλιέργειας και της ευφυούς γεωργίας (τομέα που η τράπεζα έχει προβάδισμα και ισχυρή παρουσία).

    Προσφέρουμε στην πελατεία μας, δέσμες προϊόντων με ευνοϊκή τιμολόγηση και προνομιακούς όρους, με την προϋπόθεση ότι τηρούνται οι προϋποθέσεις για τους δείκτες αειφορίας, σημείωσε η κ. Βρεττού.

    «Καλούμε όλους τους πελάτες μας συνέχισε, από την πιο μικρή επιχείρηση ως την πιο μεγάλη να συζητήσουμε τις ανάγκες τους για τη μετάβαση τους σε βιώσιμη ανάπτυξη. Η μετάβαση αυτή είναι πλέον μονόδρομος» τόνισε χαρακτηριστικά.

    Ακόμα η κα Βρεττού σημείωσε πως η Τράπεζα Πειραιώς χρηματοδοτεί σειρά πράσινων δράσεων όπως είναι το leasing για την αγορά ηλεκτρικού αυτοκινήτου, φωτοβολταϊκά για αγρότες, τη μετάβαση σε βιοδιασπώμενα προϊόντα, και πολλά ακόμη.

    Ωστόσο συμπλήρωσε έχουμε βάλει και περιορισμούς, όπως για παράδειγμα σε επενδύσεις σε λιγνίτες κλπ.

    Ενώ είναι πολύ σημαντικό το θέμα της διακυβέρνησης με κανόνες και διαφανείς διαδικασίες ακολουθώντας τις βέλτιστες διεθνείς πρακτικές.

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ