• Τράπεζες

    Χρήστος Μεγάλου: Η Πειραιώς θα χορηγήσει €5,5 δισ. νέα δάνεια μέχρι το τέλος του 2020 – Η βιώσιμη τραπεζική είναι το αύριο

    DBRS: Στο «B» η μακροπρόθεσμη αξιολόγηση της Τράπεζας Πειραιώς

    Χρήστος Μεγάλου, CEO Τρ. Πειραιώς


    Η Τράπεζα Πειραιώς έχει χορηγήσει 4 δισ. ευρώ νέα δάνεια από την αρχή του χρόνου μέχρι τώρα και στο σύνολο του έτους οι χρηματοδοτήσεις της θα φτάσουν τα 5,5 δισ. ευρώ, όπως ανέφερε πριν από λίγο ο κ. Χρήστος Μεγάλου, CEO της τράπεζας, μιλώντας στο διαδικτυακό συνέδριο που διοργάνωσε η Πειραιώς με τίτλο «βιώσιμη τραπεζική – χρηματοδοτώντας το αύριο».

    Στην Τράπεζα Πειραιώς επενδύουμε στην βιώσιμη τραπεζική, αποτελεί την ουσία του αύριο, η ελληνική κοινωνία και πολιτεία είναι ευάλωτη στην υποβάθμιση του περιβάλλοντος σημείωσε ο κ. Μεγάλου και τόνισε πως:

    Η Τράπεζα Πειραιώς έχει υιοθετήσει τα κριτήρια ESG (Περιβαλλοντικά -Environmental, Κοινωνικά -Social και Εταιρικής Διακυβέρνησης- Governance) προκειμένου να χρηματοδοτεί βιώσιμες επενδύσεις, αλλά και για να μειώσει το ενεργειακό αποτύπωμα του χαρτοφυλακίου της.

    Τόνισε πως είναι μεγάλη ευκαιρία για αξιοποιήσουμε έγκαιρα τους πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης για τον μετασχηματισμό της ελληνικής οικονομίας σε σύγχρονη και βιώσιμη.

    Όπως είπε η Τράπεζα Πειραιώς έχει προχωρήσει στην έκδοση ESG ομολόγου ύψους 500 εκατ ευρώ, στο οποίο επένδυσαν ευρωπαϊκοί φορείς και από αυτήν την έκδοση έχουν χρηματοδοτηθεί 1.000 μικρομεσαίες επιχειρήσεις με 700 εκατ ευρώ (μαζί με τη συμμετοχή της τράπεζας).

    Ο κ. Μεγάλου έκανε ιδιαίτερη αναφορά στον μετασχηματισμό της ελληνικής οικονομίας καθώς είναι η μεγάλη ευκαιρία για το αύριο. Και τόνισε ότι η τράπεζα χρηματοδοτεί επενδύσεις που αφορούν, τον ψηφιακό μετασχηματισμό, έργα υποδομής, εναλλακτικές μορφές ενέργειας, καθώς όπως είπε, στόχος της ΕΕ είναι η Ευρώπη να είναι «πράσινη Ήπειρος» μέχρι το 2050.

    Ακόμα τόνισε ότι η Πειραιώς κινείται σε τέσσερις άξονες για τη βιώσιμη τραπεζική όπως είναι:

    -Η δημιουργία πράσινης κουλτούρας σε εργαζόμενους και πελάτες.

    -Η μέτρηση των επιδόσεων σε περιβάλλον, κοινωνία, διακυβέρνηση με διαφανή κριτήρια.

    -Η δημιουργία προϊόντων υπέρ υπεύθυνων επενδύσεων που ενισχύουν την κοινωνική συνοχή

    -Και τέλος το κομμάτι της επικοινωνίας των δράσεων, ώστε να περάσουν στο dna της ελληνικής κοινωνίας και οικονομίας, όπως είπε χαρακτηριστικά.

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ