• Τράπεζες

    Ελένη Βρεττού: Κέρδισε το πρώτο στοίχημα στην Attica Bank – «Στόχος η βιώσιμη κερδοφορία»

    Ελένη Βρεττού, CEO Attica Bank

    Ελένη Βρεττού, CEO Attica Bank


    Κάναμε το πρώτο βήμα, έχουμε να κάνουμε πολλά ακόμη, δήλωσε η CEO της Attica Bank Ελένη Βρεττού, τονίζοντας πως «κουρφαίος στόχος και η μεγαλύτερη πρόκληση για την τράπεζα είναι η  βιώσιμη κερδοφορία εντός της τριετίας, προκειμένου η  Attica Bank, να αποτελέσει συνεπή συνεργάτη και τράπεζα πρώτης επιλογής για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις».

    Η Attica Bank μετά από χρόνια ζημιογόνων χρήσεων, εμφάνισε το πρώτο τρίμηνο του 2023, λειτουργικά κέρδη 500 χιλιάδες ευρώ, από 4,9 εκτ ευρώ ζημιές το ίδιο διάστημα πέρυσι.

    Μέσα σε 9 μήνες η  Ελένη Βρεττού κέρδισε ένα μεγάλο στοίχημα. Να τοποθετήσει την Τράπεζα Αττικής και πάλι στο τραπεζικό γίγνεσθαι και να της δώσει την προοπτική μετεξέλιξης της σε μία ισχυρή τράπεζα για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Η τράπεζα έχει μπει σε τροχιά μείωσης των «κόκκινων» δανείων και υλοποιεί το business plan για την αποκατάσταση των κεφαλαιακών δεικτών της.

    «Ξεκινήσαμε το 2023 με νέα δυναμική και θετικές προοπτικές που αποτυπώνονται στην επίτευξη λειτουργικών κερδών προ προβλέψεων. Η βιώσιμη κερδοφορία εντός της τριετίας αποτελεί τον κορυφαίο στόχο και τη μεγαλύτερη πρόκληση για την Attica Bank, ώστε να αποτελέσουμε έναν συνεπή συνεργάτη και τράπεζα πρώτης επιλογής για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

    Η επίτευξη κερδοφορίας καταδεικνύει την προσπάθεια εξορθολογισμού κόστους παράλληλα με την ανάπτυξη της τράπεζας με νέες εργασίες και πελάτες. Κάναμε το πρώτο βήμα προς την κατεύθυνση αυτή και γνωρίζουμε ότι έχουμε πολλά ακόμη να κάνουμε, με προσήλωση και χωρίς κανέναν εφησυχασμό. Υλοποιούμε το επιχειρηματικό μας σχέδιο, έχοντας επιτύχει και το ορόσημο της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου, ύψους €473,3 εκατ., εξέλιξη κομβική για την αποκατάσταση των κεφαλαιακών δεικτών της Τράπεζας. Παράλληλα η ρευστότητά μας βαίνει συνεχώς αυξανόμενη, παρά τις διεθνείς αναταράξεις υπογραμμίζοντας την μακροχρόνια εμπιστοσύνη των πελατών μας και την ανταπόκρισή τους στα νέα προϊόντα και υπηρεσίες σύμφωνα με τις συνθήκες της αγοράς.

    Βελτιώνουμε τις επιδόσεις μας, μειώνοντας τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια και εστιάζοντας στην ενίσχυση της ρευστότητας, την υγιή πιστωτική επέκταση, την αύξηση των εσόδων μας και την αποδοτικότερη λειτουργία της τράπεζας. Η αλλαγή αυτή είναι ήδη εμφανής και επιβραβεύεται μέρα με τη μέρα από τους πελάτες μας».

    Διαβάστε επίσης

    Attica Bank: Για πρώτη φορά μετά από χρόνια λειτουργικά κέρδη προ προβλέψεων στο πρώτο τρίμηνο

    Attica Bank: Μαριάννα Πολιτοπούλου και  Ριχάρδος Λαμπίρης τα νέα μέλη του Δ.Σ.

    Attica Bank: Στόχος η επιστροφή στην κερδοφορία

    ──────────────────

    Εκλογές 2023

    Εκλογές 2023: Όλη η επικαιρότητα στο mononews.gr

    Οδηγός – Πού και πώς ψηφίζω στις 25 Ιουνίου

    Δείτε live τον χάρτη των αποτελεσμάτων



    ΣΧΟΛΙΑ