• Τράπεζες

    EKT: Προτείνει τη Γερμανίδα Κλαούντια Μπουχ για διάδοχο του Αντρέα Ενρία

    • NewsRoom

    Κλαούντια Μπουχ


    Το φερόμενο ως φαβορί για την θέση του εποπτικού φορέα της ΕΚΤ, SSM, Κλαούντια Μπουχ επέλεξε η ΕΚΤ για να διαδεχθεί τον Αντρέα Ενρία, του οποίου η θητεία ολοκληρώνεται στο τέλος του έτους.

    Η Γερμανίδα τραπεζίτης κέρδισε την Ισπανίδα Μαργκαρίτα Ντελγκάδο, για τη θέση του εποπτικού φορέα, ο οποίος δημιουργήθηκε το 2014 και εποπτεύει τις 110 μεγαλύτερες και συστημικά σημαντικές τράπεζες του μπλοκ.

    Η Μπουχ αναλαμβάνει την εποπτεία των ευρωπαϊκών τραπεζών σε μια εποχή υψηλού πληθωρισμού και αυξανόμενων επιτοκίων.

    «Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας πρότεινε σήμερα την Κλαούντια Μπουχ για τη  θέση του προέδρου του Εποπτικού Μηχανισμού, μετά από διαβούλευση με το Εποπτικό Συμβούλιο», ανακοίνωσε η ΕΚΤ μετά την επιλογή της Μπουχ από το 26μελές Διοικητικό Συμβούλιο σε μυστική ψηφοφορία.

    Διδακτορική οικονομολόγος και αντιπρόεδρος της Bundesbank από το 2014, η Μπουχ είναι σχετικά νέα στην τραπεζική εποπτεία, καθώς επελέγη να εκπροσωπήσει τη Γερμανία στο Εποπτικό Συμβούλιο της ΕΚΤ μόλις τον Μάρτιο.

    Αυτή η σχετική απειρία είναι ο λόγος για τον οποίο μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου υποστήριξαν μετά από μια κεκλεισμένων των θυρών ακρόαση ότι η  Ντελγκάδο θα ήταν καλύτερη επιλογή.

    Το κύριο καθήκον της Μπουχ στο νέο της ρόλο θα είναι να βελτιώσει παρά να φέρει επανάσταση στην τραπεζική εποπτεία, με μεγαλύτερη έμφαση στα ατομικά χαρακτηριστικά των τραπεζών και όχι σε γενικούς κανόνες, αναφέρουν ειδικοί στο Reuters.

    Διαβάστε επίσης:

    EKT: Οι traders αυξάνουν τα στοιχήματα για νέα αύξηση επιτοκίων κατά 25 μ.β.

    ΕΚΤ: Καταρχήν αντίθετη στην επιβολή έκτακτου φόρου στις ιταλικές τράπεζες

    ΕΚΤ: Γυναικεία υπόθεση η διαδοχή του Αντρέα Ενρία στον SSM



    ΣΧΟΛΙΑ