• Τράπεζες

    Deutsche Bank: Μυθοπλασίες τα περί συγχώνευσης με UBS και Commerzbank

    • NewsRoom
    Deutsche Bank

    Deutsche Bank


    Ως μυθοπλασίες απέρριψε η Deutsche Bank τα σενάρια που δημοσιεύθηκαν στον γερμανικό Τύπο σχετικά με την πιθανότητα συγχώνευσης της τράπεζας με την ελβετική UBS ή τη γερμανική Commerzbank. Η φημολογία περί μιας πιθανής συγχώνευσης έχει ενταθεί καθώς η Deutsche Bank προσπαθεί να ανακάμψει μετά από τρία χρονιά ζημιών.

    Η Handelsblatt σε δημοσίευμά της ανέφερε ότι η τράπεζα είχε εξετάσει τις επιδράσεις μιας θεωρητικές συγχώνευσης με την UBS, επικαλούμενη πηγές.

    Το δημοσίευμα της Handelsblatt, το τελευταίο από μια σειρά που παρουσιάστηκαν στο γερμανικό οικονομικό Τύπο για το θέμα, τόνιζε πως το σενάριο της UBS και μιας πιθανής συγχώνευσης με τη Commerzbank, συζητήθηκε σε επίπεδο Διοικητικού Συμβουλίου αυτό το μήνα.

    Ο οικονομικός διευθυντής της Deutsche Bank, James von Moltke, όμως, απέρριψε τα δημοσιεύματα ως “μυθοπλασίες του Τύπου”.

    “Πρέπει να πω ότι αυτές τις ημέρες έχουμε μείνει έκπληκτοι με το τι περνάει από τα φίλτρα των συντακτικών ομάδων και βγαίνει στον Τύπο”, δήλωσε.

    Πρόσθεσε ότι η τράπεζα είχε πολλή δουλειά ακόμη να κάνει σε ό,τι αφορά τη συγχώνευση των μονάδων της λιανικής, ένα έργο που μπορεί να πάρει αρκετά χρόνια.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Νέο σενάριο συγχώνευσης με τη UBS μελετά η Deutsche Bank

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Deutsche Bank: Αυτό είναι το νόμισμα που θα βγει κερδισμένο από τον εμπορικό πόλεμο

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Deutsche Bank: Μετατρέπεται σε εταιρεία συμμετοχών;



    ΣΧΟΛΙΑ