• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Deutsche Bank: Αυτό είναι το νόμισμα που θα βγει κερδισμένο από τον εμπορικό πόλεμο

    • Bloomberg


    Ο εμπορικός πόλεμος που έχει ξεσπάσει μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας δεν αναμένεται να έχει πάρα πολλούς νικητές στον χώρο του συναλλάγματος, αλλά το ευρώ θα μπορούσε να είναι ένας από αυτούς, παρ’ όλα αυτά. Μάλιστα, το κοινό νόμισμα αναμένεται να σκαρφαλώσει και πάλι στο επίπεδο των 1,20 δολαρίων, ένα επίπεδο που έχει να «δει» από τον Μάιο, καθώς οι ΗΠΑ καλύπτουν μέρος των προϊόντων που εισήγαγαν από την Κίνα με εισαγωγές από την Ευρωζώνη, υπογραμμίζουν οι αναλυτές της Deutsche Bank. Μεταξύ των μεγάλων κερδισμένων, θα είναι επίσης το καναδικό δολάριο και το μεξικανικό πέσο.

    «Ο εμπορικός πόλεμος που έχουν κηρύξει οι ΗΠΑ στην Κίνα μπορεί να ευνοήσει δυσανάλογα πολύ το ευρώ, εκτρέποντας πολλές εμπορικές συναλλαγές προς την Ευρώπη», επισημαίνει σε σημείωμα προς τους πελάτες ο George Saravelos, από τους επικεφαλής του τμήματος αναλύσεων της Deutsche Bank για την αγορά συναλλάγματος.

    Η ενδεχόμενη ενίσχυση του ευρώ θα είναι μια σημαντική αλλαγή για το νόμισμα, το οποίο, τους τελευταίους μήνες, έχει δεχθεί πλήγμα από τον επιφυλακτικό ρυθμό με τον οποίο αλλάζει πολιτική η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και τις εκροές κεφαλαίων από τα χρηματιστήρια της περιοχής, υπογραμμίζει.

    Αυτό δεν σημαίνει, ωστόσο, ότι ο εμπορικός πόλεμος δεν απειλεί και την ίδια την Ευρωζώνη, αλλά για την Deutsche Bank, το βασικό σενάριο προβλέπει ότι θα επιτευχθεί συμφωνία.

    Σήμερα, Δευτέρα, το ευρώ κινείτο στο επίπεδο των 1,1770 δολαρίων, μετά την υποχώρησή του, τον Αύγουστο, σε χαμηλό δωδεκαμήνου, στα 1,1301 δολάρια.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Γιατί μπορεί να ήρθε η ώρα να επενδύσετε σε χρυσό



    ΣΧΟΛΙΑ