• Τράπεζες

    Deutsche Bank: Άλμα στα κέρδη του γ’ τριμήνου

    • NewsRoom
    Christian Sewing, Διευθύνων Σύμβουλος της Deutsche Bank

    Christian Sewing, Διευθύνων Σύμβουλος της Deutsche Bank


    Υψηλότερες των προσδοκιών ήταν οι επιδόσεις της Deutche Bank σε κέρδη και έσοδα για το γ’ τρίμηνο, καθώς η τράπεζα αντιστάθμισε τις απώλειες από την έκρηξη των συναλλαγών στην επενδυτική.

    Ειδικότερα πρόκειται για το ένατο διαδοχικό τρίμηνο κερδών για την γερμανική τράπεζα, η οποία όμως προειδοποίησε για τους κινδύνους της οικονομίας στην Ευρώπη.

    Τα καθαρά κέρδη της γερμανικής τράπεζας για το τρίμηνο μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου διαμορφώθηκαν στα 1,12 δισ. ευρώ, υψηλότερα από τα 194 εκατ. ευρώ πριν από ένα χρόνο και πολύ υψηλότερα από τις εκτιμήσεις που έκαναν λόγο για 835 εκατομμύρια.

    Τα έσοδα αυξήθηκαν 15% στα 6,92 δισ. ευρώ, καταγράφοντας άνοδο 25% στο corporate bank, υποστηριζόμενα από τα υψηλότερα καθαρά έσοδα από τόκους.

    Οι αναλυτές είχαν προβλέψει καθαρά κέρδη 960 εκατ. ευρώ και έσοδα 6,5 δισ. ευρώ.

    Η μετοχή της Deutsche Bank ανέβηκε κατά 1%, αν και μέσα στο 2022 έχει απώλειες άνω του 15%.

    «Έχουμε βελτιώσει σημαντικά τη δύναμη κερδών της Deutsche Bank και είμαστε σε καλό δρόμο για να πετύχουμε τους στόχους μας για το 2022», δήλωσε ο CEO Christian Sewing.

    Σημείωσε πάντως ότι «συνεχίζουμε να δραστηριοποιούμαστε σε ένα δύσκολο και αβέβαιο περιβάλλον».

    Ο επικεφαλής των οικονομικών James von Moltke δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι η αύξηση των δανείων «αναμφίβολα» θα επιβραδυνθεί και ότι είναι «ρεαλιστικό» το επόμενο έτος θα εγκυμονεί κάποιους κινδύνους.

    Η τράπεζα διέθεσε 350 εκατ. ευρώ για να αντιμετωπίσει τυχόν μη εξυπηρετούμενα δάνεια, ένα άλμα από 117 εκατ. ευρώ πριν από ένα χρόνο.

    Τα στοιχεία για το γ’ τρίμηνο είναι καλά νέα για την τράπεζα μετά από ένα μπαράζ αρνητικών πρωτοσέλιδων τις τελευταίες ημέρες.

    Την περασμένη εβδομάδα, οι Γερμανοί εισαγγελείς ερεύνησαν τα κεντρικά γραφεία της σε σχέση με μια έρευνα για το καθεστώς φορολογικής απάτης πολλών δισεκατομμυρίων ευρώ σε ένα πλήγμα σε μια τράπεζα που προσπαθεί να ξαναχτίσει τη φήμη της μετά από λήξεις συμμόρφωσης.

    Αυτή την εβδομάδα, μια γερμανική ομάδα καταναλωτών δήλωσε ότι μήνυσε τη μονάδα διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων της Deutsche Bank, DWS (DWSG.DE) για φερόμενη παραποίηση των πράσινων διαπιστευτηρίων ενός ταμείου σε υλικό μάρκετινγκ. Το DWS απορρίπτει τους ισχυρισμούς.

    Διαβάστε επίσης:

    Deutsche Bank: Γιατί η ενεργειακή κρίση της Ευρώπης μόλις ξεκινάει



    ΣΧΟΛΙΑ