• Τράπεζες

    DBRS: Προς αναβολή τα σχέδια μείωσης των NPEs των ελληνικών τραπεζών λόγω πανδημίας

    • NewsRoom

    DBRS


    Η κρίση δημόσιας υγείας που αντιμετωπίζει αυτό το διάστημα ο πλανήτης επηρεάζει έντονα την ελληνική οικονομία.

    Τα αυστηρά περιοριστικά μέτρα που έχουν επιβληθεί για την αποφυγή εξάπλωσης του ιού έχουν ουσιαστικά «φρενάρει» την οικονομία, προκαλώντας αβεβαιότητα για την πορεία της στο άμεσο μέλλον.

    Αυτό επισημαίνει ο οίκος αξιολόγησης DBRS στην ανάλυσή της, με τίτλο «Coronavirus Likely to Disrupt Greek Banks’ NPE Reduction Plans», κάνοντας λόγο για δυσμενείς συνθήκες, που επικρατούν στην οικονομία, λόγω των μέτρων περιορισμού της εξάπλωσης του ιού.

    Έτσι, δεν αποκλείεται να υπάρξουν σε καθυστερήσεις σε ό,τι αφορά την υλοποίηση των χρονοδιαγραμμάτων που έχουν τεθεί για τη μείωση των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων (NPEs).

    Ειδικότερα, σύμφωνα με την ανάλυση του DBRS, τα δημοσιονομικά μέτρα που ανακοίνωσε η ελληνική κυβέρνηση, αλλά και η χαλάρωση συγκεκριμένων περιορισμών που ανακοίνωσαν οι εποπτικοί φορείς, θα περιορίσουν σε κάποιο βαθμό τον αντίκτυπο στις ελληνικές τράπεζες.

    Ωστόσο, η διάρκεια των μέτρων έναντι της πανδημίας είναι αυτή που θα καθορίσει την πραγματική επίδραση στην ποιότητα των στοιχείων ενεργητικού των ελληνικών τραπεζών.

    Όπως εκτιμά ο οίκος, τα σχέδια των ελληνικών τραπεζών για τη μείωση των κόκκινων δανείων τους θα επηρεαστούν αρνητικά.



    ΣΧΟΛΙΑ