• Τράπεζες

    Commerzbank: Άλμα 20% στα καθαρά κέρδη – Αναβάθμισε το outlook για τα έσοδα του 2023

    • NewsRoom
    Commerzbank: Η αναβάθμιση της Ελλάδας από τον οίκο DBRS ενισχύει τις προσδοκίες ότι η χώρα θα επανέλθει σε επενδυτική διαβάθμιση το επόμενο έτος

    Manfred Knof, CEO Commerzbank


    Καλύτερα του αναμενομένου κέρδη με αύξηση 20%  το β’ τρίμηνο, ανακοίνωσε η γερμανική Commerzbank, αποτελέσματα που επηρεάστηκαν κυρίως από την αύξηση των επιτοκίων της ΕΚΤ, παρόλο που τα προβλήματα από τις δραστηριότητές της στην Πολωνία περιόρισαν τις επιδόσεις της.

    Η τράπεζα αύξησε επίσης τις προοπτικές της για τα καθαρά έσοδα από τόκους ολόκληρου του έτους.

    Ανέφερε ότι αναμένει τώρα 7,8 δισ. ευρώ κέρδη για το έτος, υψηλότερα από το αναμενόμενο στα 7 δισ. ευρώ, ωστόσο, μείωσε τις προοπτικές της για τα καθαρά έσοδα από προμήθειες.

    Η Commerzbank, μια από τις πιο γνωστές τράπεζες της Γερμανίας – που μερικώς κατέχεται από την κυβέρνηση – μετά από μια διάσωση πριν από περισσότερο από μια δεκαετία, βρίσκεται στη μέση μιας μεγάλης αναδιαμόρφωσης, περικόπτοντας εργατικό δυναμικό και καταστήματα, προκειμένου να ανακτήσει τα κέρδη της.

    Την ίδια στιγμή, όπως πολλές τράπεζες, επωφελείται από την αύξηση των επιτοκίων της ΕΚΤ και των εσόδων που παράγει, τα οποία αυξήθηκαν κατά 44% στο τρίμηνο, σε σχέση με πέρσι.

    Τα καθαρά κέρδη 565 εκατ. ευρώ το τρίμηνο συγκρίνονται με κέρδη 470 εκατ. ευρώ ένα χρόνο νωρίτερα. και είναι εμφανώς καλύτερα των προσδοκιών.

    Σημειώνεται ότι οι αναλυτές ανέμεναν κατά μέσο όρο 538 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με πρόβλεψη που δημοσίευσε η Commerzbank.

    Παράλληλα, η τράπεζα αναβάθμισε το outlook της για τα επισφαλή δάνεια και συναφείς απομειώσεις σε 208 εκατ. ευρώ, από 106 εκατ. ευρώ, ωστόσο, ανέφερε ότι η πιστωτική ποιότητα παρέμεινε υψηλή.

    Σημειώνεται ότι η Commerzbank δέχθηκε πλήγμα 347 εκατ. ευρώ εντός του τριμήνου, από πρόβλεψη που ανακοίνωσε μετά από δικαστική απόφαση σχετικά με τα δάνεια σε ελβετικό φράγκο στην Πολωνία, όπου έχει εκτεταμένες δραστηριότητες με τη μονάδα της mBank.

    Πηγή: Reuters

    Διαβάστε επίσης: 

    Τράπεζα της Αγγλίας: Αύξησε τα επιτόκια στο 5,25% – Νέο υψηλό 15ετίας

    tbi bank και Ekdromi.gr για διακοπές χωρίς περιορισμούς

    Στα «μανταλάκια» της ΑΑΔΕ οι μεγαλοοφειλέτες του δημοσίου – Σήμερα τα αποκαλυπτήρια με ονόματα και διευθύνσεις για όσους χρωστούν και δεν ρυθμίζουν



    ΣΧΟΛΙΑ