• Τράπεζες

    Barclays: Επιστρέφει η 5ήμερη εργασία από το γραφείο για τους dealmakers της βρετανικής τράπεζας

    • Bloomberg
    C. S. Venkatakrishnan, CEO Barclays

    C. S. Venkatakrishnan, CEO Barclays


    Καταρρέουν οι συμφωνίες για ένα υβριδικό μοντέλο εργασίας στην Barclays, καθώς η μεγάλη επενδυτική βρετανική τράπεζα ζητεί τώρα από τους dealmakers της να επιστρέψουν στο γραφείο  για πέντε ημέρες την εβδομάδα.

    Το σχετικό memo της τράπεζας, το οποίο εστάλη στην παγκόσμια ομάδα διαπραγματευτών της, ανέφερε ότι θα πρέπει είτε να επιστρέψουν στο γραφείο πέντε ημέρες την εβδομάδα, είτε να ταξιδέψουν προκειμένου να συναντήσουν πελάτες.

    «Η ομάδα μας από το γραφείο ισχυροποιείται περισσότερο», σημειώνουν στο memo οι Cathal Deasy και Taylor Wright, παγκόσμιοι συν-επικεφαλής της επενδυτικής τραπεζικής.

    «Παραμένουμε προσηλωμένοι στην ευέλικτη εργασία και αναγνωρίζουμε ότι θα υπάρξουν στιγμές που θα χρειαστεί να εργαστείτε από το σπίτι, έτσι, οι επικεφαλής των ομάδων, μπορούν να επιτρέπουν την εργασία από το σπίτι κατά καιρούς», προσθέτουν.

    Σύμφωνα με το Bloomberg,  η τράπεζα σημειώνει ότι η νέα αυτή τακτική, ανταποκρίνεται στις «νέες ρυθμιστικές πολιτικές».

    Η Barclays φέρεται να ζήτησε από κάποιο προσωπικό που εποπτεύεται από τη Ρυθμιστική Αρχή Χρηματοοικονομικής Βιομηχανίας (FINRA), να επιστρέψει στο γραφείο με πλήρη απασχόληση, καθώς η ρυθμιστική αρχή παρακολουθεί πιο στενά τους εργαζόμενους που εργάζονται εξ αποστάσεως.

    Σημειώνεται ότι το μοντέλο της εργασίας από το σπίτι, το οποίο υιοθετήθηκε κατά τη διάρκεια της πανδημίας covid-19, δεν έχει απήχηση σε πολλές  επενδυτικές τράπεζες σε Ευρώπη και ΗΠΑ.

    Η Goldman Sachs απαιτεί από τους τραπεζίτες να είναι στο γραφείο όλη την εβδομάδα, όπως και η Bank of America.

    Στο ίδιο μήκος κύματος η HSBC και η Citigroup, ζήτησαν από ορισμένους υπαλλήλους στις ΗΠΑ που εποπτεύονται από τη FINRA, να επιστρέψουν στην εργασία τους στο γραφείο πέντε ημέρες την εβδομάδα.

    Η Citigroup έχει διατηρήσει μια πολιτική τριών ημερών την εβδομάδα, ενώ η JPMorgan πέρσι ζήτησε από όλους τους διευθύνοντες συμβούλους της να βρίσκονται όλες τις εργάσιμες εβδομάδες στα γραφείο τους.

    Επίσης, τον Φεβρουάριο, η Deutsche Bank ζήτησε από όλους τους τραπεζίτες της να εργάζονται τις τέσσερις ημέρες της εβδομάδας από το γραφείο.

    Διαβάστε επίσης: 

    Citigroup: Πρόστιμο σχεδόν 62 εκατ. λιρών από τις βρετανικές αρχές για «ελλιπείς ελέγχους»

    Servicers: Γιατί έχουν επιβληθεί πρόστιμα 1,85 εκατ. ευρώ μέσα σε 8 μήνες

    Optima Βank: Το μέρισμα των 44 σεντς, ο στόχος για κέρδη 124 εκατ. ευρώ φέτος και το νέο κατάστημα στα Χανιά



    ΣΧΟΛΙΑ