• Τράπεζες

    Κρίσιμη μέρα για το μέλλον του Ρουμελιώτη στην Attica Bank

    Ρουμελιώτης

    Παναγιώτης Ρουμελιώτης, πρόεδρος της Attica Bank


    Κρίνεται το μέλλον του Παναγιώτη Ρουμελιώτη στην Attica Bank, ενώ εξακολουθεί να μαίνεται ο άγριος πόλεμος που έχει ξεσπάσει μεταξύ της Τράπεζας της Ελλάδος και του προέδρου της Τράπεζας Αττικής.

    Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο πρόεδρος της Attica Bank, Παναγιώτης Ρουμελιώτης, μετά την άρνηση των αρμοδίων στελεχών της Τράπεζας της Ελλάδος να θέσουν υπόψη του τα έγγραφα και τον φάκελο που δικαιολογούν τα όσα σε βάρος του καταμαρτυρούν με την «όλως αόριστη και ατεκμηρίωτη κλήση του σε ακρόαση», προσέφυγε στον εισαγγελέα. Ο εισαγγελέας, κατά τις ίδιες πηγές, διέταξε τους εκπροσώπους της Τράπεζας της Ελλάδος να του χορηγήσουν αντίγραφα όλων των εγγράφων που ζήτησε από τους κ.κ. Γιάννης Στουρνάρα και Σπύρο Παντελιά και περιέχονται στο σχετικό διοικητικό τους φάκελο, πριν εμφανιστεί για ακρόαση ενώπιον του αρμοδίου οργάνου της ΤτΕ.

    Όπως είχε αναφέρει, κατά πληροφορίες, στην αίτησή του για την έκδοση εισαγγελικής παραγγελίας, παρά τις επανειλημμένες αιτήσεις του προς τον διευθυντή της Διεύθυνσης Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας της ΤτΕ, Σπ. Παντελιά, και άλλους υπαλλήλους, να του χορηγηθούν αντίγραφα των δημοσίων εγγράφων αναφορικά με τις αποδιδόμενες σε εκείνον παραλείψεις και παράνομες πράξεις, τα εν λόγω στελέχη της ΤτΕ αρνούνταν να του τα παράσχουν.

    Την ίδια ώρα, όμως, πηγές της Τράπεζας της Ελλάδος, όπως και δικηγόροι, επισημαίνουν ότι ο εισαγγελέας δεν έχει αρμοδιότητα να βγάλει εντολή για το συγκεκριμένο θέμα. Να υποχρεώσει δηλαδή ανεξάρτητη Αρχή, στην περίπτωση αυτήν την ΤτΕ, να παραδώσει στοιχεία που αφορούν αναγκαστική διατύπωση γνώμης για την καταλληλότητα μέλους Διοικητικού Συμβουλίου τράπεζας.

    Και όλα αυτά τη στιγμή που αύριο συνεδριάζει η Επιτροπή Πιστωτικών και Ασφαλιστικών Θεμάτων της εποπτικής Αρχής, που είναι η Τράπεζα της Ελλάδος, προκειμένου να αποφασίσει ποια κατεύθυνση θα ακολουθήσει στη συγκεκριμένη υπόθεση και, ειδικότερα, αν θα άρει το «fit & proper» του κ. Ρουμελιώτη. Στην τελευταία αυτή περίπτωση, ο κ. Ρουμελιώτης θα πρέπει να αποχωρήσει από τη θέση του προέδρου της Attica Bank.

    Ήδη οι ζυμώσεις προς αυτήν την κατεύθυνση, σε κυβερνητικό επίπεδο, είναι αρκετές. Τα τελευταία 24ωρα έχουν πέσει στο τραπέζι ονόματα που δυνητικά θα μπορούσαν να αντικαταστήσουν τον Παναγιώτη Ρουμελιώτη από τη στιγμή που εκείνος αποχωρήσει από την τράπεζα. Μεταξύ αυτών, έχουν ακουστεί τα ονόματα της Κερασίνας Ραυτοπούλου, της Μαρίκας Φραγκάκη, ενώ ακούγεται και ένα όνομα-έκπληξη.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Τι γίνεται με τον Τάκη Ρουμελιώτη της Αττικής και οι φήμες για την Κερασίνα Ραυτοπούλου

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πόλεμος εκτός ορίων Ρουμελιώτη – Στουρνάρα: Τι καταγγέλλει ο πρόεδρος της Attica Bank

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Attica Bank: Αντιμέτωπος με τον κίνδυνο να χάσει το «fit & proper» ο Παναγιώτης Ρουμελιώτης



    ΣΧΟΛΙΑ