• Τράπεζες

    Attica Bank: Σήμερα οι αποφάσεις γα τα «κόκκινα» δάνεια

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
    Attica Bank: Σήμερα οι αποφάσεις γα τα «κόκκινα» δάνεια

    Ελένη Βρεττού, CEO Attica Bank


    Σήμερα αποφασίζει το ΔΣ της Attica Bank για  τη στρατηγική μείωσης του προβληματικού χαρτοφυλακίου των 2 δις ευρώ, ενώ η τράπεζα θα ανακοινώσει και τα αποτελέσματα 9μηνου.

    Πλέον δεν υπάρχουν περιθώρια για καθυστερήσεις στη λήψη αποφάσεων σε ότι αφορά τη διαχείριση των  «κόκκινων» δανείων, αφού την  Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου, λίγες ώρες πριν από την Πρωτοχρονιά,  έχει οριστεί η έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της τράπεζας για να εγκρίνει την αύξηση των 490 εκατ ευρώ.

    Να σημειωθεί ότι η Attica Bank  έχει υποβάλει από τις 16 Δεκεμβρίου στην  Τράπεζα της Ελλάδος το  επικαιροποιημένο Επιχειρηματικό Πλάνο της για την περίοδο  2022 – 2025 όπως και  το  σχέδιο αποκατάστασης κεφαλαιακής επάρκειας (Capital Plan). Εκκρεμεί να στείλει  και το σχέδιο για τη διαχείριση των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων (NPE Strategy).

    Επίσης με επιστολή τους προς την ΤτΕ, οι βασικοί μέτοχοι της τράπεζας των μηχανικών, δηλαδή   το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, το  ΤΜΕΔΕ και η  Ellington Solutions A.Ε. ενημέρωσαν για τις προθέσεις τους σχετικά με την επικείμενη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, η οποία θα πραγματοποιηθεί το πρώτο τρίμηνο του 2023.

    Η κεφαλαιακή ενίσχυση  θα πραγματοποιηθεί σε δύο φάσεις: για ποσό έως 473,3 εκατ. ευρώ μέσω δημόσιας προσφοράς με δικαίωμα προτίμησης υπέρ των υφιστάμενων μετόχων της τράπεζας, και με την πώληση των warrants που θα εκδώσει η τράπεζα στο πλαίσιο του νόμου για την αναβαλλόμενη φορολογία, έναντι 16,7 εκατ. ευρώ στην κοινοπραξία ΤΜΕΔΕ – Ellington.

    Να σημειωθεί πως την  περασμένη εβδομάδα η Attica Bank ανακοίνωσε το νέο οργανόγραμμα που θα τεθεί σε εφαρμογή από την 1η Ιανουαρίου και με το οποίο   η τράπεζα επανέρχεται στη  σωστή εταιρική διακυβέρνηση, με την  CEO Ελένη Βρεττού να  έχει την πλήρη ευθύνη για την τράπεζα, ενώ οι ιδιώτες μέτοχοι της τράπεζας θα επιλέξουν τον αναπληρωτή διευθύνοντα σύμβουλο.

    Μάλιστα όπως δήλωσε χαρακτηριστικά η κα Ελένη Βρεττού: Η Attica Bank αλλάζει για να ανταποκριθεί στις σύγχρονες απαιτήσεις των πελατών και της τραπεζικής αγοράς, ακολουθώντας τις επιταγές της δέουσας εταιρικής διακυβέρνησης. Ενισχύουμε την αποτελεσματικότητα και την ανταγωνιστικότητά μας με ένα σύγχρονο και αποτελεσματικό μοντέλο λειτουργίας και ενδυναμώνουμε την ομάδα μας με δυναμικά και καταξιωμένα τραπεζικά στελέχη φέρνοντας πολύτιμη εμπειρία τόσο από οργανισμούς της Ελλάδας όσο και του εξωτερικού.

    Διαβάστε επίσης

    Επιτροπή Ανταγωνισμού: Στη δημοσιότητα η έκθεσή της για τις fintech – Τι προτείνει

    ΤτΕ: Πληθωρισμός και υψηλά επιτόκια «ψαλιδίζουν» τη ζήτηση για δάνεια


     



    ΣΧΟΛΙΑ