• Τράπεζες

    Attica Bank: Με reverse split η ΑΜΚ

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη

    Κώστας Μακέδος, πρόεδρος της Attica Bank


    Τους υποψήφιους επενδυτές αναζητά η Attica Bank, η οποία επιθυμεί να γυρίσει σελίδα και πριν από λίγο στην έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων ο πρόεδρος της τράπεζας κ. Κωνσταντίνος Μακέδος αναφέρθηκε στους όρους της επικείμενης αύξησης μετοχικού κεφαλαίου της Τράπεζας Αττικής.

    Υπογράμμισε πως η αύξηση για την αποκατάσταση των κεφαλαιακών δεικτών της τράπεζας πραγματοποιείται κατόπιν απαίτησης των εποπτικών αρχών (καθώς ο SSM έχει στείλει τελεσίγραφο στην διοίκηση της Attica).

    Σύμφωνα με όσα ανέφερε πριν από λίγο ο κ. Μακέδος για να συμμετάσχουν οι ιδιώτες επενδυτές στην ΑΜΚ:

    – Η τράπεζα θα προχωρήσει σε reverse split, για κάθε 60 παλαιές μετοχές θα αντιστοιχεί 1 νέα στην τιμή των 18 ευρώ, από 0,30 ευρώ σήμερα.

    – Το μετοχικό κεφάλαιο της τράπεζας θα μειωθεί κατά 137 εκατ. ευρώ περίπου -λόγω του ότι εκκρεμεί η μετατροπή των warrants- με μείωση της ονομαστικής αξίας κάθε μετοχής από 18 ευρώ σε 0,20 ευρώ, ώστε να σχηματιστεί ειδικό αποθεματικό.

    – Ακόμα το ΔΣ της Attica εισηγήθηκε την ανάκληση της απόφασης που ελήφθη από τη γενική συνέλευση της 7ης Ιουλίου για μείωση του μετοχικού κεφαλαίου της Τράπεζας κατά 85 εκατ. ευρώ. Και προκειμένου να πραγματοποιηθεί η ΑΜΚ το συντομότερο, να εξουσιοδοτηθεί το ΔΣ στη λήψη αποφάσεων σε ό,τι αφορά τον περιορισμό ή την κατάργηση του δικαιώματος προτίμησης των υφιστάμενων μετόχων.

    Από το βήμα της έκτακτης γενικής συνέλευσης ο κ. Μακέδος σημείωσε ακόμα πως το «2021 είναι έτος σταθμός για την εξυγίανση και τη βιώσιμη πορεία ανάπτυξης της Attica Bank, αφήνοντας πίσω την εσωστρέφεια». Επιταχύνουμε τη διαδικασία της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου, τόνισε ο πρόεδρος της τράπεζας σημειώνοντας: Η είσπραξη των 151 εκατ. ευρώ από το Ελληνικό Δημόσιο, βάσει του άρθρου 27Α του ν.4172/2013 για την ενεργοποίηση του αναβαλλόμενου φόρου, βελτίωσε ποιοτικά τα κεφάλαια της Τράπεζας και συντελεί στην αναπτυξιακή αύξηση μετοχικού κεφαλαίου».

    Διαβάστε επίσης:

    ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ: Bain Capital και Davidson Kempner, ανάμεσα στους στρατηγικούς «μνηστήρες» για την Attica Bank

    Eθνική Τράπεζα: Σε συζητήσεις με EVO και άλλες εταιρείες για τα POS

    BofA: Overweight για τα ομόλογα Eurobank, Εθνικής και Τράπεζας Πειραιώς



    ΣΧΟΛΙΑ