• Τράπεζες

    Attica Bank: Με 90 εκ. ευρώ η συμμετοχή των παλαιών μετόχων στην ΑΜΚ

    Ρουμελιώτης

    Παναγιώτης Ρουμελιώτης, πρόεδρος της Attica Bank


    Με ένα ποσό που αγγίζει τα 90 εκ. ευρώ συμμετείχαν οι παλαιοί μέτοχοι της Attica Bank στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, όπως ανακοίνωσε η Τράπεζα.

    Στην ανακοίνωση τής η τράπεζα αναφέρει:

    Με την ευκαιρία της ολοκλήρωσης της άσκησης των δικαιωμάτων προτίμησης των παλαιών μετόχων στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Attica Bank, σύμφωνα με την από 22/12/2017 σχετική απόφαση της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης των Μετόχων της, σε ποσό που προσεγγίζει τα 90 εκ. ευρώ και τις συνεχιζόμενες επαφές της Διοίκησης της Τράπεζας με ενδιαφερόμενους επενδυτές του εξωτερικού, η Διοίκηση της Τράπεζας εκφράζει την ικανοποίηση της, για την μέχρι τώρα πορεία θωράκισης της κεφαλαιακής της βάσης, με συνολικό δείκτη, ο οποίος κατά την 31/12/2017 ανήρχετο σε ποσοστό 14,7%, σήμερα δε παρά την μη προσμέτρηση από 01/01/2018 των προνομιούχων μετοχών στα εποπτικά κεφάλαια της Τράπεζας, παραμένει στα ίδια υψηλά επίπεδα.

    Περαιτέρω, την Δευτέρα, 21/5/2018, σύμφωνα με το υφιστάμενο χρονοδιάγραμμα, θα συνέλθει το Διοικητικό Συμβούλιο της Τράπεζας για να πιστοποιήσει το ακριβές ποσό της συνολικής καταβολής και να διανείμει τα αδιάθετα, όπως ο νόμος ορίζει, καθώς και να προβεί στις προβλεπόμενες ανακοινώσεις προς το επενδυτικό κοινό, την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και το Δ.Σ. του Χρηματιστηρίου Αθηνών.

    Η Διοίκηση της Τράπεζας θα συνεχίσει να εργάζεται για την περαιτέρω κεφαλαιακή ενίσχυσή της, στο πλαίσιο της υλοποίησης του στρατηγικού της σχεδίου και της ιδιωτικοποίησής της.



    ΣΧΟΛΙΑ