• Τράπεζες

    Attica Bank: Δεσμευτικές προσφορές από τουλάχιστον τρεις στρατηγικούς επενδυτές

    Attica Bank: Yπό εξέταση οι δεσμευτικές προσφορές που λάβαμε

    Θεόδωρος Πανταλάκης. Διευθύνων Σύμβουλος Τράπεζας Αττικής


    Τουλάχιστον τρεις, από τους έξι υποψήφιους στρατηγικούς επενδυτές που είχαν εκδηλώσει στα τέλη Σεπτεμβρίου ενδιαφέρον για την ιδιωτικοποίηση της Attica Bank κατέθεσαν χθες το βράδυ δεσμευτικές προσφορές.

    Σύμφωνα με πληροφορίες ανάμεσα στις προσφορές που κατατέθηκαν είναι του σχήματος Bain Capital και JC Flowers.

    Να σημειωθεί ότι ενώ η διαδικασία επρόκειτο να ολοκληρωθεί στις 9 το βράδυ, κάποιος από τους υποψήφιους στρατηγικούς επενδυτές ζήτησε δίωρη παράταση -λόγω διαφοράς ώρας- και ετσι η διαδικασία ολοκληρώθηκε στις 11 μμ.

    Αν και οι δεσμευτικές προσφορές για την ιδιωτικοποίηση της τράπεζας με την είσοδο στρατηγικού επενδυτή και την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ύψους από 120-240 εκατ ευρώ, είναι γεγονός, ωστόσο η διαδικασία για να γυρίσει σελίδα η τράπεζα βρίσκεται ακόμα στην αρχή και ο δρόμος για την ολοκλήρωση θα είναι «δύσκολος», όπως αναφέρει καλά πληροφορημένη πηγή.

    Μπορεί οι εν δυνάμει στρατηγικοί επενδυτές να κατέθεσαν χθες το βράδυ τις δεσμευτικές τους προσφορές για το ποσοστό συμμετοχής τους στην αύξηση, όμως για να κάνουν το επόμενο βήμα έχουν θέσει συγκεκριμένους όρους και προϋποθέσεις.

    Αυτές οι προϋποθέσεις έχουν να κάνουν με περαιτέρω και ενδελεχή έλεγχο των οικονομικών στοιχείων της Attica Βank. Οι επενδυτές θέλουν να βάλουν το δάκτυλο «επί τον τύπον των ίλων» και να διαπιστώσουν την αλήθεια των οικονομικών στοιχείων που παρουσίασε η τράπεζα στο VDR. Και αυτή είναι η πλέον κρίσιμη παράμετρος για το πώς θα «τρέξει» η ιδιωτικοποιηση.

    Οι δεσμευτικές προσφορές βρίσκονται στα χέρια των συμβούλων της Attica Bank, θα αξιολογηθούν, θα γίνουν παρατηρήσεις, ενώ θα πρέπει να ενημερωθεί και η εποπτεύουσα αρχή που είναι η ΤτΕ.

    Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες, προκειμένου να δοθεί χρόνος στον σύμβουλο της τράπεζας να αξιολογήσει τις προτάσεις δεν θα πραγματοποιηθεί το προγραμματισμένο για σήμερα ΔΣ της Attica Bank.

    Σημειώνουμε ότι σύμφωνα με πληροφορίες ανάμεσα στους ενδιαφερόμενους για την ιδιωτικοποίηση της Τράπεζας Αττικής ήταν εκτός από τις Bain Capital και το αμερικανικό fund JC Flowers, ήταν η Davidson Kempner, όπως και η Ellington και το Hinduja Group, που ανήκει σε οικογένεια Ινδών με έδρα τη Μεγάλη Βρετανία.

    Υπενθυμίζεται ότι το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας που κατέχει το 68,2% της τράπεζας όπως και το ΤΜΕΔΕ με ποσοστό 14,7% θα συμμετέχουν στην αμκ.

    Διαβάστε επίσης

    Θα έχει αμερικανικό χρώμα η ιδιωτικοποίηση της Attica Bank;



    ΣΧΟΛΙΑ