Τράπεζες

Attica Bank: Απολύσεις εργαζόμενων καταγγέλλει το Εργατικό Κέντρο Αθήνας

Attica Bank

Attica Bank


Απολύσεις αργαζομένων στην Attica Bank καταγγέλλει το Εργατικό Κέντρο Αθήνας.

Σύμφωνα με ανακοίνωσή του, η διοίκηση της Attica Bank προχώρησε σε μια απόλυση και μια αναστολή σύμβασης σε εργαζόμενων που δεν δέχθηκαν να συμμετέχουν στο πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου.

Αναλυτικά η ανακοίνωσή του Εργατικού Κέντρου Αθήνας: 

Το Εργατικό Κέντρο Αθήνας καταγγέλλει την διοίκηση της Attica Bank για τις άδικες και καταχρηστικές απολύσεις εργαζομένων που το μοναδικό τους «παράπτωμα» ήταν πως δεν επέλεξαν να ενταχθούν στο πρόγραμμα εθελούσιας (υποτίθεται) εξόδου. Η διοίκηση της τράπεζας προέβη στην καταγγελία της σύμβασης εργαζόμενου και στην αναστολή της σύμβασης άλλου, την ίδια στιγμή μάλιστα που οι τράπεζες στο σύνολό τους εμφανίζουν τεράστια κέρδη στους Ισολογισμούς τους.

Το ΕΚΑ καταδικάζει αυτές τις αθέμιτες εργοδοτικές πρακτικές και τονίζει ότι θα στηρίξει με όλες του τις δυνάμεις κάθε δράση των συναδέλφων και του Σωματείου τους προκειμένου να επιστρέψουν στην εργασία τους.

Απαιτούμε την άμεση ανάκληση των απολύσεων στην Attica Bank (μίας απόλυσης και μίας αναστολής) καθώς και να σταματήσει το απαράδεκτο καθεστώς πίεσης των εργαζομένων στις τράπεζες για συμμετοχή τους στα προγράμματα «εθελούσιας» εξόδου.

Διαβάστε επίσης: 

Attica Bank: Στα 5,82 εκατ. ευρώ οι καθαρές ζημιές το πρώτο τρίμηνο

Αποκαλυπτικό: Αυτοί είναι οι όροι της εθελουσίας στην Attica Bank

Attica Bank: Με ζημιές 306,4 εκατ. ευρώ έκλεισε το 2020 – Αύξηση 16% των καθαρών εσόδων από τόκουςΣΧΟΛΙΑ