• Τράπεζες

    Αποκαλυπτικό: Αυτοί είναι οι όροι της εθελουσίας στην Attica Bank

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
    Attica Bank: Aνακοινώνει σήμερα τα αποτελέσματα α' εξαμήνου

    Θεόδωρος Πανταλάκης. Διευθύνων Σύμβουλος Attica Bank


    Σήμερα ξεκίνησε το πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου της Attica Bank, το οποίο θα διαρκέσει 3 εβδομάδες και στόχο έχει την οικειοθελή αποχώρηση 100 εργαζομένων από το σύνολο των 800 εργαζομένων της τράπεζας.

    Η εθελούσια απευθύνεται σε εργαζόμενους ηλικίας 40 ετών και πάνω, που έχουν συμπληρώσει τουλάχιστον 10 χρόνια υπηρεσίας στην τράπεζα.

    Οι οικονομικές παροχές του προγράμματος:

    Οσοι αποχωρήσουν θα λάβουν τη νόμιμη αποζημίωση απόλυσης προσαυξημένη κατά 10% στους ετήσιους μισθούς. Δηλαδή στους 14 μισθούς που λαμβάνει ο εργαζόμενος το χρόνο υπάρχει προσαύξηση 10%, σύνολο 15,4 μισθοί + η νόμιμη αποζημίωση απόλυσης που δικαιούται ο κάθε συμμετέχων στο πρόγραμμα.

    Εκτιμάται ότι κατά μέσο όρο το ποσό αποζημίωσης και bonus θα διαμορφωθεί στις 75.000 ευρώ. Σημειώνεται ότι το ποσό μέχρι τις 60.000 ευρώ είναι αφορολόγητο, γεγονός που καθιστα ελκυστικό το πακέτο.

    Επιπλέον bonus

    Παράλληλα το πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου της Attica Bank προσφέρει και επιπλέον bonus σε όσους αποχωρήσουν την πρώτη βδομάδα –μέχρι την 21η Μαϊου-, και από καταστήματα που θεωρείται ότι έχουν υπεράριθμο προσωπικό.

    Συγκεκριμένα το ποσό της νόμιμης αποζημίωσης και στους 15,4 μισθούς του bonus «τρεχει» προσαύξηση 5% για όσους δηλώσουν ότι αποχωρούν μέχρι την Παρασκευή. Και ακόμα ένα 5%, αν ο υπάλληλος που καταθέσει αίτημα οικειοθελούς αποχώρησης εργάζεται σε ένα από τα 10 καταστήματα της τράπεζας που θεωρούνται υπεράριθμα.

    Ακόμα υπάρχει πρόβλεψη για άλλο ένα 5% στην περίπτωση συζύγων, που εργάζονται και οι δύο στην τράπεζα και αποχωρήσει ο ένας από τους δύο.

    Σε κάθε περίπτωση το επιπλέον bonus μπορεί να είναι της τάξης του 5% έως 10%.

    Να σημειωθεί ότι στο πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου του 2018 συμμετείχαν 180 άτομα. Με βάση τις παροχές του προηγούμενου προγράμματος και του σημερινού εκτιμάται ότι το 70% εκείνων που συγκεντρώνουν τις προϋποθέσεις αποχώρησης θα λάβουν «χαμηλότερο» πακέτο και το 30% θα κινηθεί στα ίδια επίπεδα με το 2018 ή και υψηλότερα.

    Διαβάστε επίσης

    Attica Bank: Στην Ellington Solutions τα Mezzanine και Junior ομόλογα της τιτλοποίησης «Ωμέγα»



    ΣΧΟΛΙΑ