• Τράπεζες

    ANZ: Εξαγοράζει τον τραπεζικό βραχίονα της Suncorp έναντι 4,9 δισ. δολ.

    • NewsRoom
    SUNCORP


    Έναντι 4,9 δισεκατομμυρίων δολαρίων Αυστραλίας αγοράζει τον τραπεζικό βραχίονα της ασφαλιστικής εταιρείας Suncorp Group, ο τραπεζικός Όμιλος της Αυστραλίας και της Νέας Ζηλανδίας, ANZ.

    Η μικρότερη από τις μεγάλες τράπεζες της Αυστραλίας πραγματοποιεί την εξαγορά σε μια προσπάθεια να αναζωογονήσει την ανάπτυξη στο εσωτερικό, αφού υστερεί έναντι των αντιπάλων της.

    Η συμφωνία που ανακοινώθηκε τη Δευτέρα, θα ενισχύσει τη λιανική παρουσία σε μια ταχέως αναπτυσσόμενη εγχώρια περιοχή και αυξάνει τα assets σε στεγαστικά δάνεια, τις πιο επικερδείς δραστηριότητες για τις αυστραλιανές τράπεζες κατά σχεδόν ένα πέμπτο.

    Με αυτόν τον τρόπο ξεπερνά τη National Australia Bank για την τρίτη θέση, στις εν λόγω δραστηριότητες.

    Η ANZ, είχε προηγουμένως αναπτυχθεί ραγδαία στην Ασία, ενώ βρίσκεται πίσω από τις Commonwealth Bank of Australia, Westpack Banking Group και NAB, με βάση τη χρηματιστηριακή αξία και άλλες μετρήσεις.

    Η τράπεζα σχεδιάζει να αντλήσει 3,5 δισ. δολάρια Αυστραλίας με την έκδοση νέων μετοχών, για να πληρώσει τη συμφωνία, στη μεγαλύτερη ΑΜΚ της Αυστραλίας φέτος.

    Η εξαγορά, η οποία υπόκειται σε ρυθμιστικές εγκρίσεις, θα τονώσει το βιβλίο στεγαστικών δανείων της ΑΝΖ κατά 47 δισ. δολάρια Αυστραλίας στα 307 δισ. δολάρια.

    Δείχνει πόσο σημαντικά είναι τα στεγαστικά δάνεια για τις αυστραλιανές τράπεζες, ακόμη και όταν τα αυξανόμενα επιτόκια και οι πιέσεις του κόστους ζωής επηρεάζουν τις τιμές των κατοικιών, με πολλούς οικονομολόγους να προβλέπουν ύφεση εντός του έτους.

    Διαβάστε επίσης:

    Το χρέος των ευρωπαϊκών εταιρειών ενέργειας εκτινάσσεται στα 1,7 τρισ. ευρώ



    ΣΧΟΛΙΑ